Başsavcılık'tan açıklama! İsim benzerliği

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı, Serkan Karabacak'la ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklamada bulunarak, isim benzerliği olduğunu belirtti.

  • 3319
Başsavcılık'tan açıklama! İsim benzerliği

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan haberlerle ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.

Başsavcılık, Serkan Karabacak isimli bir şahıs hakkında Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığında soruşturma bulunduğunu, twitter'da paylaşımları bulunan Serkan Karabacak isimli şahıs ile isim benzerliği olduğunu, habere konu şahıs ile ilgili Kastamonu'da soruşturma bulunmadığını belirtti.

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı basın açıklamasında, "Bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medya organlarında '2017 yılında Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olmak suçundan yargılanan firari şüpheli Serkan Karabacak'ın 3 hafta önce Twitter'da katıldığı yayında söyledikleri gündem oldu' içerikli haberler nedeniyle basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Kastamonu ilinde yargılandığı belirtilen söz konusu yayınlarda ve paylaşımlarda adı geçen 'Serkan Karabacak' isimli şahıs ile ilgili Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığımızda soruşturması bulunduğu yazılı ise de; isim benzerliği olduğu ve habere konu Serkan Karabacak hakkında ilimizde yürütülen soruşturma bulunmadığı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.