BBP'li Adaylar Hanönü ve Taşköprü'yü Ziyaret Etti

  • 380
BBP'li Adaylar Hanönü ve Taşköprü'yü Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ahmet Yelis, Gençlerin, Aday tanıtım broşürü dağıttığı Hanönü ilçesinde, diğer Milletvekili Adayları Satılmış Külçe, Erhan Başer’le birlikte Asya madenin “Bilgilendirme Ofisi” açılışına katıldı.

Yelis, 2017 yılı başlarında üretime başlamayı hedefleyen Asya maden’in şirket direktörlerinden proje hakkında bilgi aldı.

Ahmet Yelis’in, Üretilen bakır madenlerin sevkiyatının nasıl yapılacağını sorduğu maden Direktörü Yusuf Tuncel, öncelikle Samsun limanını kullanacaklarını, daha sonra Sinop'ta yapmayı planladıkları limanı kullanmayı düşündüklerini söyledi.

Yelis, İnebolu limanının büyütülmesi söz konusu, İnebolu Yolu da yapılınca sizin için daha kullanışlı olabilir, değerlendirmeye alırsanız seviniriz dedi.

Şirket yetkilisi, duyarlı, sorumlu, saygılı maden olmayı hedefliyoruz. Örneğin, işe alımlarda adil olmayı ve Hanönü ilçesine öncelik vermeyi, alış veriş ve alımları olabildiğince ilçeden yapmayı, Hanönü’nün sosyal, kültürel, ekonomik gelişimine katkı sağlamayı, Asya Maden’in kurumsal sorumlulukları arasında görmekteyiz dedi.

Verdikleri bilgi için teşekkür eden Ahmet Yelis, yapılan yatırımın hem bölge halkına, hem de  şirket hissedarlarına hayırlı olmasını dileyerek, beraberindeki heyetle Taşköprü’ye gitmek üzere Hanönü ilçesinden ayrıldı.

Seçim çalışmaları için gelinen Taşköprü’de Millet Vekili Adayları Satılmış Külçe ve Erhan Başer, Şeker pancarı üreticileri ile görüştüler, tespitler yaptılar.

Yelis, kahvehanede karşılaştığı bir vatandaştan, neredeyse uzman düzeyinde  Taşköprü sarımsağı hakkında brifing aldı. Özellikle sarımsağın faydalarından bahsetmeden  önce gerçek Taşköprü sarımsağı ile Çin sarımsağı farkını anlatan uzman vatandaş, mukayesesini bile yapmaya değmez, faydaları, dayanıklılığı, lezzeti mukayese edildiğinde kimse Çin sarımsağının yanına bile yaklaşmaz dedi.

Taşköprü sarımsağı 70 derde devadır. Diğer ülkelerde yetiştirilen sarımsakların, sahip olmadığı kanser önleyici madde “selenyum” içerdiğinden doğal antibiyotik olarak kullanılmaktadır. Türkiye’de girdi fiyatlarının yüksekliği ve devlet desteğinin olmayışı, destek alan ülkelerle rekabeti azaltıyor diyen Yelis, biz iktidar olduğumuzda Mazotu Rafineri çıkış fiyatından üreticiye vereceğiz dedi.