BBP'li Yelis, TÜRKAV'a Teşekkür Etti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kastamonu Milletvekili Adayı Ahmet Yelis, Atabey Gazi Camii, diğer adıyla Kırk Direkli Camii'nde Cuma namazını eda etti.

  • 501
BBP'li Yelis, TÜRKAV'a Teşekkür Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yelis, rahmetli ATABEY GAZİ’Yİ ANMA ETKİNLİĞİ tertipleyen TÜRKAV’IN vefa örneği gösterip büyük bir hizmet gerçekleştirdiğini söyledi.

Tarihi önemli şahsiyetlerin sadece isminin anılması değil, onların yaşantılarının ve ortaya koydukları değerlerin, yeni nesillere aktarmanın da büyük bir hizmet olduğunu belirten Yelis; ATABEYGAZİ ile ilgili yaptığı konuşmada, ATABEY GAZİ hakkında bilgi verdi. 

Yelis; "Asıl adı Hüsameddin Çoban olan Atabey Gazi, Selçuklu şehzadelerini eğittiği için Atabey, Müslümanlar adına cihad ettiği için Gazi ünvanı  almıştır. Kastamonu fatihi olmasının yanında en önemli özelliği Kastamonu yöresinde kimseyi aç bırakmayan Atabey Gazi, sosyal devlet anlayışını uygulayan bir Bey’dir. Kastamonu’da Selçuklu’lar adına kurduğu beyliğe Çobanoğlu beyliği denilmektedir." dedil

Ayrıca camii imamı ile kısa bir sohbet eden Yelis; Cuma günü hutbeye çıkarken İmam efendinin kuşandığı kılıcın orijinal olup olmadığını sordu. Orijinal kılıcın yurt dışında olduğunu öğrenince üzüldüğünü ve Türkiye’ ye tekrar geri getirilmesi için çaba gösterilmelidir dedi.

İstanbul’da bir program nedeniyle Cumartesi günü yapılacak etkinliğe katılamayacağı için üzgün olduğunu söyleyen Yelis, Rahmetli Atabey Gazi’yi minnetle ve rahmetle anıyorum. Ruhu şad olsun dedi.