'Beceriksiz belediye başkanı ile karşı karşıyayız'

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Erbilgin, 'Beceriksiz bir belediye başkanı ile karşı karşıyayız.' dedi.

  • 1555
'Beceriksiz belediye başkanı ile karşı karşıyayız'

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, CHP İl Başkanlığında basın açıklamasında bulunarak Belediye meclis toplantısında alınan kararlara değindi.

Son Belediye meclis toplantısında milleti temsil etmek üzere seçilenlerin milleti zora sokacak kararlara imza attıklarını belirten Erbilgin, "Öncelikle beşincisi olduğunu tahmin ettiğimiz Kastamonu Belediyesi Sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu aracılığıyla yeniden borçlanma talep etti. Bu rakam 100 milyon lira. Kaldı ki öncesinde bizlerin kamuoyuna paylaşmaya çalıştığımız çoğu zaman sesimizi duyurduğumuz arsa satışları söz konusuydu. Bu şehrin imkanlarını paraya tahvil eden, ranta tahvil eden anlayışla arsalarımız satılmıştı. Buna rağmen Sayın Rahmi Galip Vidinloğlu çeşitli gerekçelerle borçlanma talebini yineledi. Burada ilginç bir durum ortaya çıktı. Bu borçlanma talebinin komisyona sevkinde Adalet ve Kalkınma Partisinin ve Milliyetçi Hareket Partisinin temsilcilerinde oy birliği var. Meclise gelen bu borçlanma talebi Adalet ve Kalkınma Partisinin ve bizim temsilcilerimizin ret oylarıyla kabul edildi. Bu durum AKP açısından bir zübük siyasetidir. AKP, toplumu kandırmaya ve aldatmaya devam ediyor. Perde arkasında rantın ortağı olanlar, çıkar siyaseti yürütenler yerel seçimler kapımıza dayanmışken yeniden milleti aldatmak üzere mecliste ret oyu verdiler. Bunun bu yönüyle bilinmesini isteriz." dedi.

"Beceriksiz belediye başkanı ile karşı karşıyayız"

Erbilgin, "Biz bu borçlanma meselesine nasıl bakıyoruz? Öncelikle artık bu vakitten sonra Meclisten çıkacak her karar aslında yaklaşmakta olan yerel seçimlerin bir yatırımıdır. Sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi temsilcileri artık seçim bütçesi oluşturma gayretine girmiştir. Bu şehirde Belediyenin yeterince borcu var. Bu şehirde arzu edilen; geçen açıklamamda söylediğim gibi topluma belediye başkanı aracılığıyla söz verilen yatırımların neredeyse tamamı gerçekleşmemiş ve bir borçlanma talebi ile karşı karşıyayız, bu bereketli topraklarda beceriksiz bir belediye başkanı ile karşı karşıyayız. Kastamonu bu fotoğrafın farkında ve gereğini yapacaktır diye düşünüyoruz. Biz bu borçlanma talebini doğru bulmuyoruz. Belediye kaynaklarının doğru bir biçimde yönetilmesi ve milletimizin hizmetle buluşması gerekiyor. Çünkü Sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu tüm yetkisini dünden bugüne kendi yandaşlarını rantla buluşturmak üzere bu yetkiyi kullandı, bu yönün bilinmesini isteriz." diye konuştu.

'Beceriksiz belediye başkanı ile karşı karşıyayız'

"Başkan Vidinlioğlu ulaşım örneklerinden bir haber"

Ulaşım ücretlerindeki artışa değinen Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hikmet Erbilgin, "Belediye meclisimizde 5,5 lira olan öğrenci ulaşım ücretleri 9 liraya yükseltildi. Bu yüzde 64 zam demek. 7,5 lira olan sivil ulaşım ücretleri de 14 liraya yükseltildi. Bu da yüzde 87 zam demek. Kredi kartı kullanılırsa öğrencinin 10, sivilin 15 olduğunu biliyoruz. Sadece bir anne çocuğuyla beraber ulaşım hizmeti almaya kalkıştığında bir gidiş geliş 50 lira, aylık 1500 liraya tekabül eder ki bu alın teriyle geçinenler için bu şehrin insanları için toplu taşımı kullanmak zorunda kalanlar için önemli bir rakam.

Elbette ulaşım sektöründe yer alan ter döken dolmuşçularımızın mevcut iktidarın ekonomik uygulamaları nedeniyle bir mağduriyeti söz konusu. Akaryakıta elbette zam geldi. hemen hemen Türkiye'deki bütün kalemlere fahiş fiyatlarda zam geldi. Elbette Türkiye'nin birçok yerinde belediyeler ulaşım ücretlerini güncellemeye çalışıyor. Ancak bu yerel iktidar merkezi iktidara karşı tek bir eleştiri yönetmemişken bu zamlara karşı tek bir cümle söylememişken cümle söylemeyi bırakalım onların küçük ortağı iken böylesi fahiş zamları da doğru bulmadığımızı belirtmemiz gerekiyor. Kaldı ki önümüzdeki hafta okullar açılmış olacak ve yine bu bereketli toprakların beceriksiz başkanı Sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu Türkiye'deki ulaşım örneklerinden eğer rantın parçası değilse bir haber. Hemen dibimizde Yine Milliyetçi Hareket Partisinin yönettiği Karabük'ten bile bir haber. Sayın Meclis üyemizin defaatle dile getirdiği mesafeye göre ücret tayinini dünyadan bir haber olduğu için farkında değil." diye konuştu.

Ulaşım araçları çeşitlendirilmeli

Erbilgin, "Kastamonu'da ulaşım sektöründen evine ekmek götüren otobüs şoförlerimizin de içinde olduğu bir sistemle ulaşımda çok hakikatli bir reforma yeniden yapılanmaya ihtiyacımız var. Dolayısıyla ulaşımla ilgili eleştirilerimizde aman şu yanlış anlar, aman bu yanlış anlar yerine Kastamonu'nun Kastamonuların çıkarını önceleyen bir tutumu ele almaya devam edeceğiz. Dolayısıyla bu zamları meşru bulmuyoruz. Belediye eğer ulaşım sektöründeki esnafımızın mağdur olduğunu düşünüyorsa, öğrencilerimizin ulaşımı ile ilgili sübvanse yoluna gidebilir. Yine vatandaşlarımızın ulaşım noktasında durakların güncellenmesine ihtiyaç var. Ulaşım araçlarının çeşitlendirilmesine ihtiyaç var. Yine ulaşımın bir tarafında kamunun yani Belediyenin olduğu bir modele ihtiyaç var. Kastamonu sadece özel halk otobüslerine mahkum edilemez. Ancak sorumluluk gereği de özel halk otobüslerini mağdur edecek bir tutuma da imza atamaz. Onların da içinde olduğu bir çözüm zaruridir. Özel ulaşım araçlarından evine ekmek götürenlerin de çıkarlarını koruyan, onların da içinde olduğu bir çözüm zaruridir ve acilen hayata geçirilmesi gerekiyor. Biz ulaşımı bir temel hak olarak görüyoruz. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Dolayısıyla ulaşımın bir köşesinde anahtar olarak belediye acilen rol almalıdır. Kastamonu her geçen gün büyüyor. Kastamonu 10 yıl önceki Kastamonu değil, nüfusuyla, sosyal yapısıyla, yeni yerleşim yerleriyle artık karşımızda bambaşka bir Kastamonu var. Öyleyse ulaşımın da buna göre ele alınması gerekiyor." diye konuştu.

"Kendisi karar veriyor"

Erbilgin, "Sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu göreve geldiğinde zam için Kastamonu'nun ortak iradesine müracaat edeceğini söylemişti. Ancak hiç kimseye müracaat ettiği yok. Kendisi kararını veriyor, Belediye meclis üyelerine söylüyor bu böyle olacak diye. Milliyetçi Hareket Partisinin Belediye meclis üyeleri millete karşı sorumluluğunu unuttular. Yan yanayken evet burada bir yanlış yapıyoruz deniliyor, sonrasında altına imza atılıyor." diye konuştu.

"İYİ Parti'nin tavrı bizi şaşkınlığa uğrattı"

"Son yapılan Belediye meclis oylamalarında bizi şaşkınlığa uğratan İYİ Partinin tavrıdır" diyen Erbilgin, "İYİ Parti üzülerek görüyoruz ki Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkanının kayığına binmiş gözükmektedir. Belediye meclis üyelerinin verdiği oy bu anlama geliyor. Topluma karşı muhalefet sorumluluğu olanların hele hele milletin cebinden çıkacak bütçeye evet oyu vermesini kabul edilebilir bulmuyoruz. Dolayısıyla İYİ Partinin değerli il başkanı Faruk Başkanın bu mesele ile ilgili kamuoyuna bir açıklama yapması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bir süre sonra Adalet ve Kalkınma Partisinden İYİ Partisine, Milliyetçi Hareket Partisinden Cumhuriyet Halk Partisine hepimiz bu toplumun önüne yeniden tartıya çıkacağız. Biz milletimizin yanındayız. Biz milletimizin çıkarlarını savunmaya devam edeceğiz. Dimdik bu milletin yanında olacağız." diye konuştu.

Erbilgin, ulaşımla ilgili ilk sözlerini verdi

Erbilgin, "Buradan ilk sözümüz olsun. Yapacağımız ilk iş bu şehrin ulaşımını, sağlıklı, bilim adamlarıyla, ulaşım sektöründe nefes alıp vermiş insanlarla yeniden ele almaktır. Ulaşımın kaliteli olması gerekiyor. Ulaşımın ucuz olması gerekiyor. Toplu ulaşımın adı üzerinde ulaşılabilir olması gerekiyor. Çocuklarımız için yaşlılarımız için yeni doğru durak tariflerine gerek var. Bunları el birliğiyle yapacağız." ifadelerini kullandı.

"AKP, hileye başvurmuştur"

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, "Sonuç olarak yapılan zamları doğru bulmuyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisinin tavrını ikiyüzlü, çıkarcı ve fırsatçı olarak buluyoruz. İktidar ortağına karşı yaptığı hilenin; umarım Milliyetçi Hareket Partisinin seçmenleri ve yöneticileri farkındadır. Adalet ve Kalkınma Partisi Milliyetçi Hareket Partisine karşı hileye başvurmuştur. Bunun da bilinmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.