Bediüzzaman Said Nursi İçin Mevlid Okutuldu

Bediüzzaman Said Nursi ile Mehmet Feyzi Efendi için Kastamonu'da Mevlid-i Şerif okutuldu.

  • 502
Bediüzzaman Said Nursi İçin Mevlid Okutuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kuzeykent Ulu Cami’de okutulan Mevlid-i Şerife Bediüzzaman Said Nursi’nin yakın talebelerinden Ahmet Yeğin’de katıldı. Ahmet Yeğin, Mevlid-i Şerifte Risale-i Nur’dan kesitler okuyarak, Müslümanlara mesajlar verdi. Müslümanlar arasına nifak sokulmak istendiğini ve bunda da başarılı olunduğunu belirten Ahmet Yeğin, Kuran-ı Kerim’de hiçbir yerde Müslümanların birbirleriyle savaştığını yazmadığını ve birçok Müslüman ülkenin karışıklık içerisinde olduğunu ifade ederek, bundan derhal geri dönülmesini istedi.

Risale-i Nur’un kafirler için yazıldığını ve bu yüzden iyi okunması gerektiğini belirten Ahmet Yeğin, Müslümanların birbirleriyle olan mücadelesini bir kenara bırakıp, İttihad-ı İslam’ı kurarak, İslam’ın bu sayede dünyaya hakim olmasının sağlanmasını gerektiğini söyledi.

Risale-i Nur’u da okuyan Ahmet Yeğin, kitabın kendilerine verdiği mesajlar hakkında açıklamalarda bulunarak, çeşitli bilgiler verdi.

Hizmet Vakfı tarafından düzenlenen Mevlid-i Şerif'te Bediüzzaman Said Nursi, 1936-1943 yılları arasında Kastamonu’da zorunlu ikamete tabi tutulmuş, burada başta Mehmet Feyzi Efendi olmak üzere çok sayıda talebe yetiştirmiş, çeşitli risaleler ve Kastamonu Lahikası adlı eseri telif etmişti.

Bediüzzaman Said Nursi’nin hayattaki talebelerinden Ahmet Yeğin ile birlikte, diğer talebeleri Veli Kalyoncu ve Sabri Okur da programa katıldı. Çok sayıda vatandaşlar, Mevlid-i Şerif-i dinlemeye geldi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)