Belediye, Aşırı Yağışlara Karşı Teyakkuzda

Kastamonu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Hizmetleri Müdürlüğü (KASKİ), son günlerde etkili olan dolu ve sağanak yağışa karşı teyakkuza geçti.

  • 636
Belediye, Aşırı Yağışlara Karşı Teyakkuzda
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Aşırı yağışlar Kastamonu’da etkili olmaya devam ederken, Kastamonu Belediyesi, olası taşkınlar ve sel baskınlarına karşı gerekli önlemleri aldı.

Kastamonu Belediyesi, KASKİ, Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğünden oluşan ekip, il genelinde teyakkuza geçti. Vatandaşların yağış nedeniyle mağdur olmaması için gerekli önlemleri alan ekipler, gelen ihbarlara anında müdahaleye ediyor.

Kastamonu Belediyesine bağlı ekipler, trafiğin normal seyrinde akması için bir yandan yollarda biriken suları arazözler ile çekerken bir yandan da olası su baskınlarına karşı alarma geçti.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden gelen uyarıları an be an takip eden kriz masası, yağışların yoğun olduğu bölgelere ekip sevk etti. Ekipler, yağışların devam etme olasılığına karşı 7/24 alarmda bekliyor. Vatandaşlar, belediyeyi arayarak ihbar ve şikayetlerini iletebilecek.

Öte yandan, KASKİ Müdürlüğü, aşırı yağışlar sonrası oluşan sel suları nedeniyle şehir şebeke suyunda yaşanan soruna anında müdahale etti. KASKİ Müdürlüğü ekipleri, Beşdeğirmenler Mevkisinde sel suları nedeniyle şehir şebeke suyu patladı. Ekipler, iki gün boyunca burada şehir şebeke suyunda onarım ve tadilat çalışmaları yaparken, aynı zamanda oluşabilecek diğer sorunlara da karşıda önlemlerini arttırdı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)