Belediye'den 'satış' kararı

Büyük tartışmaların yaşandığı Kuzeykent'teki arazinin satışı için ilana çıkıldı.

  • 3897
Belediye'den 'satış' kararı

Kastamonu Belediyesi, elindeki en değerli arazilerinden birisini satışa çıkarıyor.

Kuzeykent’te Daday Kavşağı ile Meslek Yüksek Okulu arasında kalan kısımda Nikah ve Konferans Salonu’nun hemen yanı başında yer alan 937 ada 371 parseldeki 16 bin 803 metrekarelik arazinin satışı için ilana çıkıldı.

Nasrullah Gazetesi’nden Serkan Horuz’un haberine göre, emsal 3 olarak planlanan, konut ve ticaret olarak, 67 milyon 500 bin liralık muhammen bedel ile satışa çıkan arazinin satış tarihi 26 Nisan 2022 saat 15.00 olarak açıklandı.

Satış, Belediye Encümen Salonu’nda yapılacak. Söz konusu arazinin satışının kapalı teklif usulü ile yapılacağı duyuruldu.

Söz konusu arazi Turhan Topçuoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde Alparslan Türkeş Botanik Park olarak planladı. Daha sonra ise Tahsin Babaş döneminde imara açılmıştı. Kastamonu Belediye Meclisi’nde arazinin satışı için Encümen’e yetki verilmesi kararı oybirliği ile alınmıştı. Ancak alınan bu karar sonrasında büyük tartışmalar yaşanmıştı.

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin: “Bu meclis toplantısı ‘oldu bitti’ye getirildi. 11 saniyede biten bir toplantıydı. MHP ve AKP anlayışı, Kastamonu’yu bir gün bile düşünmemiştir. Kendi yandaşlarının cebini doldurmanın derdindedirler” demişti.

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu da arsa üzerinden tartışmaların yaşandığı dönemde, “Bahse konu alan benim dönemimde ticaret ve konut alanına dönmedi. Bir önceki dönemde oldu. Yani orası hali hazırda Alparslan Türkeş Botanik Parkı değil! Orası ticaret ve konut alanına çevrilmiş bir arsa. Kaldı ki ben sadece satış yetkisi almadım. Meclis’te aldığımız yetki bahse konu parselin satışı ve kat karşılığı inşaat yapılabilmesi veya başka şekilde de değerlenebilir diye alınmış bir yetki sadece. Şu anda da alan ile ilgili nihai bir karar verilmedi. Sadece Encümen’e yetki verildi. Şimdi bunu tezvirata çevirmeye farklı farklı şeyler söylemeye algı yaratmaya gerek yok. Hatta Meclis’te örnek olarak Barutçuoğlu modeli olabilir dedim. Velev ki satışa çıkartsam. Ben 60 dönümü Millet Bahçesi için geri almışım ve Millet Bahçesi’ne katmışım. 17 dönümün lafı ediliyor. Daha ortada da satılan bir yer yok” cümlelerini kullanmıştı.