'Belediyenin yaptığı kadınlara hakarettir'

Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı Urganioğlu, Kastamonu Belediyesi Gençlik Spor Kulübü hentbol takımından belediyenin desteğini çekmesini eleştirdi.

  • 1666
'Belediyenin yaptığı kadınlara hakarettir'

Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı Ayten Urganioğlu, "31 Mart yerel seçimlerini geride bırakalı tam 2 ay oldu. Yerel yönetimlerde ekseriyet itibariyle yeni bir dönem başladı. Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi Kastamonu’da da yerel yönetim değişikliği gerçekleşmiş oldu. Bu 5 yıl devam edecek yeni dönemin Kastamonumuz için, Kastamonu’da yaşayan tüm memleket sevdalıları için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

"BU KARAR ASLA KABUL EDİLEMEZ"

Urganioğlu, "Seçimlerin üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen maalesef ki yeni belediye yönetiminin seçim öncesi söylemlerinden 180 derece dönüş yaptığını görüyoruz ve üzülerek izliyoruz. En son Türkiye gündeminede düşen Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nde şehrimizi ve kadınlarımızı başarıyla temsil eden Kastamonu Belediyesi GSK hakkında Sayın Başkanın belediyenin desteğini çekme kararı alması kabul edilemez." diye konuştu.

"ÜLKEMİZİN EN BAŞARILI KULÜPLERİNDEN BİRİ. KAPATMAK TÜM KADINLARA HAKARETTİR"

Ayten Urganioğlu, "Türk hentbolunda ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele eden takım olma ünvanına sahip olan, Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde 2016-2017, 2018-2019, 2020-2021, 2021-2022 sezonlarında şampiyon olmuş, 2017-2018 sezonunda ikinci olmuş, 2014-2015 sezonunda üçüncü olmuş, Türkiye Kupası’nda 2020-2021, 2021-2022 sezonlarında şampiyon olmuş, 2017-2018, 2018-2019 sezonunda ikinci olmuş, Süper Kupa’da 2016-2017, 2018-2019, 2020-2021, 2021-2022 sezonlarında şampiyon olmuş, Kadınlar EHF Kupası’nda 2018’de yarı final oynamış, Kadınlar EHF Challenge Kupası’nda 2016’da ikinci olarak dünya gündemine oturmuş, böylece mazisi başarılarla dolu ülkemizin en başarılı kulüplerinden olan şehrimizin adını dünyaya duyuran Kastamonu’nun kadın hentbol kulübünden belediyenin desteğini çekmesi kabul edilemez. Bu hareket başta kulübümüzdeki bayanlar olmak üzere tüm kadınlara hakarettir. Kastamonu’daki tüm bayanların önünü kesmektir, haklarını ellerinden almaktır." diye konuştu.

"KASTAMONU BELEDİYESİ KADINLARIN SPOR VE BAŞARI HAKKINI ELİNDEN ALMIŞTIR"

Başkan Urganioğlu, "Ülkemizde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı bile 5 Aralık 1934'te Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının gayretleriyle tanınmışken, 2024 tarihinde maalesef ki Gazi Mustafa Kemal’in partisi olduğunu iddia eden CHP’nin Kastamonu Belediyesi kadınların spor ve başarı hakkını elinden almıştır. Bu tarihe kara bir leke olarak geçecektir.

Seçimlerden önce kadın, çocuk ve gençlik edebiyatı yapan CHP’nin Kastamonu Belediyesi ne yazık ki kadınlarımızı kandırmıştır. Kadın hentbol takımımızdan desteklerini çekmedeki tek gerekçeleri ise 20 milyon TL'dir. Belediye bu kararıyla kadınlarımızın parayla kıyaslanamayacak değerini 20 milyon TL dahi etmez diyerek değersizleştirmiştir. Bizim için kadının değeri ve başarısı hiçbir parasal değer ile ölçülemez. Seçimlerden önce Ankara ve İstanbul gibi belediyelerden çok büyük destekler alacağını toplantılarında açıklayan ve hatta belediye başkanlarının destek mesajlarını sosyal medyalarından paylaşan Hasan Baltacı, şehrimizin medarı iftiharı olan kadınlar hentbol takımıza destek veremeyecek kadar aciz mi? Destek bulamayacak kadar sahipsiz mi? Gündeme getirilmesi dahi abes olan ve içinde özellikle kadınlarımızın başarılarının ve geleceğinin olduğu böyle bir konuda destek olamayacağını söylemesi, sadece sözleriyle eylemlerinin çelişkisini ortaya koymaktadır. Bunu benden daha çok şu an CHP Kastamonu İl Başkanı olan İlke kardeşimin dile getirmesini beklerdim. Çünkü seçimde sahada neredeyse her söylemlerinde kadınlar vardı. Ama burada kadınların başarıları ve geleceği konusundaki ilk sınavında sınıfta kaldı. Bu hali kadınlar açısından çok acı bir durumdur." diye konuştu.

"ERBİLGİN, SAMİMİ OLMADIĞINI GÖSTERDİ"

Urganioğlu, "Yine CHP’nin Parti Meclisi Üyesi Sayın Hikmet Erbilgin de burada bizi şaşırtmıştır. Çünkü yakın zamanda özel bir okulun kapanmaması için medyatik eylemler yapan Sayın Erbilgin, belediye önüne gidipte hentbol kulübünün kapanmaması için eylem yapmaması samimi olmadığını gösterir. Bütün kadınlar olarak ondan bir oturma eylemi beklerdik. Maalesef kendisine yakışanı yapmamıştır." diye konuştu.

"POZ VEKİLİ SERAP EKMEKCİ, POZ BELEDİYE BAŞKANI HASAN BALTACI"

Urganioğlu, "Bu noktada Şerife Bacı'nın temsilcisiyim diyerek gezen Sayın poz vekili Serap Ekmekci'den de bu konuda bir çalışma ve kadınlar adına bir destek beklerdik. Ama o da kendine yakışanı yaparak, mesele kadınlar olunca sessiz kalarak umursamamayı tercih etmiştir.

Yani şu iki aylık dönemde yaşadığımız gerçek şudur: Hala poz vermekten başka bir çalışması olmayan poz vekilimizden sonra nur topu gibi bir poz belediye başkanımız olmuştur. Hayırlı olsun. Üzülerek bayanlar adına ifade ediyorum ki Kastamonu’nun makus talihi devam etmektedir." diye konuştu.

Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı Ayten Urganioğlu şöyle devam etti:

"Yinede ben Memleket Partisi’nin bir kadın il başkanı olarak samimi bir şekilde Kastamonu’daki tüm kadınlar adına belediye başkanının bu kararını bir defa daha gözden geçirmesini talep ediyorum. Bu karardan vazgeçilmesini talep ediyorum. Çünkü seçim sürecinde şikayet ettiklerinizin davranışlarını tekrarlarsanız hem farkınız kalmaz hem de zaman hızlı geçer aynı akibete uğrarsınız. Biz Memleket Partisi olarak Kastamonu’nun bütün meselelerini kararlılıkla takip etmeye devam edeceğiz."