'Belediyeyi arpalık gibi kullandırmayacağım'

Bağımsız Kastamonu Belediye Başkan Adayı Güvenci, şirketlere belediyeyi arpalık gibi kullandırmayacağını söyledi.

  • 1547
'Belediyeyi arpalık gibi kullandırmayacağım'

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünden emekli Erkan Güvenci, bağımsız Belediye Başkan adaylığını geçmişteki günlerde açıklamıştı.

"Odun dağdan, kömür devletten diyen, seçimden seçime altın, televizyon, cep harçlığı, hatta yumurta makarna kolisi dağıtanların peşinden koşan kardeşlerim." diyerek açıklamasını sürdüren Bağımsız Belediye Başkan Adayı Erkan Güvenci, "Şimdiye kadar olduğu gibi acıkırsın kimseyi bulamaz kahvehanelerde ah vah edersin. Sende bu ucuzluk varken ucuz paraya alıcın çok olur. Senin şahsın olsa geber git derim, o kadar ah aldın ve alacaksın şeytanlara yol veriyorsun. Şimdiye kadar yaptığın gibi 200 lira için Kastamonu gibi şerefli memleketi ateşe atacak kadar nankör müsün?" diye konuştu.

Bir kısım vaatlerinden bahseden Güvenci şu ifadelere yer verdi:

"Belediye Başkanlığı bünyesinde kurulacak düğün salonu organizasyonuyla dar gelirli ailelerin kına ve düğünleri masrafsız yapılacak. Böylece yeni evlenen kardeşlerimizi düğün salonu masrafı külfetinden kurtarıp, bir nebzede olsa ailelerin sırtından maddi yük kaldırılacaktır.

Tarafımızca tespit edilecek ailelerin aylık et ve süt giderleri günlük giderilip, okuyan çocukların ailelerine burs adı altında üniversite bitinceye kadar maddi destek sağlanacaktır.

Alışkanlık haline gelen belediye eliyle evlerini yaptıran ve mahalle arasında inşaat malzemesi satanlardan, başta belediye çalışanları olmak üzere, tüm başkan, yönetici ve anlaşmalı oldukları iş yerlerinden günümüz şartları dikkate alınarak giderler yasal faiziyle birlikte geri alınacaktır.

Hizmet şartlarını yerine getirmeyen belediyeyi arpalık gibi kullanan tespit ettiğim şirket gerekirse tek taraflı fesih edilecek. Bunlara aktarılan paralar belediye kasamızda kalacağı gibi bunlara yol verenler de dahil olmak üzere hesabını sormak ve almak benim boynumun borcu olsun.

Anlam veremediğim spor tesisi (top sahası) olarak açılan ve şu an atıl durumda kaderine terk edilmiş batakhane durumunda olan yerler kapatılarak yerine geri dönüşümü olan katma değeri yüksek, memlekete gelir sağlayacak projelerle tüm belediyelere örnek olunacak. Bir nebze de olsa işsizliğin önüne geçilerek istihdam sağlanacak ve yetki verilen süre içerisinde hem kurum içindeki mantarlar yok edilecek hem de Kastamonu Kastamonu olacak.

Belki alışkın değilsiniz bu sözü okuyun ve dinleyin. Korumayla gezmem koruyanım Allah (c.c). Şoförle gezmem yolum sonu kabristanlıktır, yolumu ben tayin eder ben yaşarım. Ben Erkan Güvenci'yim. Hırsız, namussuz, şerefsiz olmayan herkes benim kardeşim, yolumuzun sonu 'inna lillahi ve inna ileyhi raciun' olduğunu bilenlerdenim."

Güvenci, son olarak şunları kaydetti:

"Ah ettiysen, beddua ettiysen öncekilere, sonradan namusuyla gelecek insanlara hayır duan olsun ki pis kirlerinden kurtulasın. Olurum olmam sen bu vaat ettiklerini, işte makarnayla tok duramazsın."