'Ben kimseyi tehdit etmedim'

CHP Kastamonu Milletvekili Baltacı, 'Afyon'daki kongrede provokasyonun bir parçası olmamak için elimizden gelen mücadeleyi verdik. Ben kimseyi tehdit etmedim.' dedi.

  • 1168
'Ben kimseyi tehdit etmedim'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı'nda, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve ilçe başkanlarının katıldığı basın toplantısı düzenlendi.

Afyonkarahisar Merkez İlçe Kongresi'nde yaşanan olaylara değinen CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, CHP Afyonkarahisar Milletvekili, CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal'la telefon görüşmesi yaptığını belirterek, "Telefon görüşmesinde ya da yüz yüze Grup Başkanvekilimizi tehdit edecek hiçbir ifadem olmamıştır." dedi.

"Parti kültürümüz gereği davet üzerine Afyon'da bulunduk"

Yaşanan süreçle ilgili bilgilendirme yapan Milletvekili Baltacı, "Çarşamba günü Afyon Merkez İlçe Başkanımızın davetiyle Afyon İlçe Kongresine katıldık. Bir hafta önce de Trabzon Akçaabat İlçe Başkanımızın davetiyle Trabzon Akçaabat İlçe Kongremize divan başkanlığı yapmak üzere Akçaabat’a gittim. Şimdi bazı arkadaşlar soruyorlar Kastamonu milletvekilinin Afyon’da ne işi var diye. Bunu soran arkadaşlara şunu söylemek istiyorum. Eğer bunu soran arkadaşlar parti kültürümüzü bilmiyorlarsa başka bir şey. Ama biliyorlar da soruyorlarsa ne yazık. Çünkü ilçe kongreleri, il kongreleri yapılırken milletvekilleri, genel başkan yardımcıları, parti meclisi üyeleri, il başkanları kongrelere davet edilirler. Bazen orada divan başkanı olması için, bazen katılması için, bazen konuşma yapması için davet edilirler. Biz de Afyon Merkez İlçe Kongresine, merkez ilçe başkanımızın daveti dolayısıyla icabet etmiş bulunduk. Ne yazık ki basına ve kamuoyuna yansıyan, hiç istemediğimiz görüntülere sahne oldu kongremiz." dedi.

"Hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz"

Baltacı, "Hem parti içinde, hem parti dışında, makamı, mevkii ne olursa olsun, bu ister bir siyasetçi olsun, ister bir gazeteci kılığında birisi olsun hiç fark etmez, biz provokasyona, biz komploya karşı, biz hakarete ve iftiraya karşı hem parti içerisindeki hukuk mücadelemizi hem de parti dışındaki hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bir taraftan hukuk mücadelemizi, bir taraftan da siyasi mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Çünkü biz şuna inanıyoruz; bizim için bu dünyada onur ve haysiyet makamının üstünde herhangi bir makam yoktur. O yüzden talip olduğumuz yer onur ve haysiyet makamıdır. Biz Afyon Merkez İlçe Kongresinde bize yakışanı, bir Cumhuriyet Halk Partisi milletvekiline, bir Cumhuriyet Halk Partisi il başkanına, bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesine yakışanı yaptık. Biz Kastamonu'ya Kastamonululara yakışanı yaptık. Orada provokasyonun bir parçası olmamak için elimizden gelen mücadeleyi verdik. Ama sözümüzü de, Afyon merkez ilçe delegelerimiz Divan Başkanı olarak değerli il başkanımı takdir ettikten sonra kurulan kürsüde söyledik. O cevaplar basına yansımadı. Ama videolar elimizde, geldiğinde o cevapları da basınla paylaşacağız. Ben ve yoldaşım Hikmet başkanım örgütlü mücadeleye sonuna kadar inanan insanlarız. Biz parti disiplinine inanan insanlarız. Biz, parti içerisindeki tartışmaların kamuoyuna yansımaması gerektiğini düşünen insanlarız. Ama buna rağmen gerek parti meclisindeki bazı ifadelerin gerek kongredeki ifadelerin kamuoyuna yansıdığını üzülerek görüyoruz." diye konuştu.

'Ben kimseyi tehdit etmedim'

"Hırsızlar ifadesi İsmail Saymaz'ın kamuoyuna aktardığı ifadelerin devamıdır"

Milletvekili Hasan Baltacı, "Kongrede Grup Başkanvekili Burcu Köksal ve eşi, akrabaları ve yandaşları tarafından atılan tempo tutan o hırsızlar ifadesi İsmail Saymaz'ın kamuoyuna aktardığı ifadelerin devamıdır. Biz nasıl o ifadelere parti meclisinde ayağa kalkarak onurlu ve haysiyetli bir şekilde karşı koyduysak yarın da bu karşı koyuşu sürdüreceğimizi bilmenizi istiyorum. Hiç kimse Kastamonuluların, partililerimizin eşitlik, adalet mücadelesini bu şekilde karalama hakkına sahip değil, makamı, mevkii ne olursa olsun. Onun için öncelikle parti içerisindeki hukuk yollarına başvuracağız, bir taraftan da yargıya başvuracağız ama bununla ilgili siyasi mücadelemizi de devam ettirmekten bir adım geriye atmayacağız. Önümüzde parti tüzüğümüzün emrettiği şekliyle en geç 24 Eylül'de bir parti meclisi toplantımız olacak. O parti meclisi toplantısında parti meclisi üyelerimiz, genel başkanımız, genel başkan yardımcılarımız, grup başkanvekillerimiz, grup yönetimimiz olacak. Orada herkesin bulunduğu toplantıda Afyon Merkez İlçe Kongresi'nde yaşananlarla ilgili parti organlarının ve genel başkanımızın harekete geçmesini talep edeceğim. Eğer gereği orada parti organlarında yapılırsa başımızın üstünde yerleri olur. Ama yapılmazsa hakkımızı hukukumuzu toplumun vicdanında aramaya devam edeceğiz. Önce parti içerisinde bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Önümüzdeki süreci hep birlikte takip edeceğiz. İl başkanımla birlikte Kastamonu'ya, Kastamonululara yakışan neyse onu yaptık, yapmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

'Ben kimseyi tehdit etmedim'

"Ben kimseyi tehdit etmedim"

Kastamonu Gazeteciler Derneği Başkanı İzzet Sarı'nın, Burcu Köksal'ın bahsettiği "Hasan Baltacı beni bir gün önceden arayarak Afyon'dan sizi kazıyacağız" şeklinde bir telefon görüşmesi olup olmadığını sorması üzerine Milletvekili Hasan Baltacı, "Ben hiçbir telefon görüşmesinde hiç kimseye hele bir kadına, hele bir milletvekiline, hele grup başkanvekilimize tehdit eder ifadelerde bulunmam bulunmadım da. Telefon görüşmesi oldu ancak bu görüşmede ya da yüz yüze ya da herhangi bir yerde bir kadını, bir milletvekilini, bir cumhuriyet halk partiliyi, bir grup başkanvekilini tehdit edecek hiçbir ifadem olmamıştır. İspat eden olursa buyursun gelsin. Zaten bununla ilgili de parti meclisine ve genel başkanımıza bir çağrıda bulunacağım. O çağrıya cevap verilirse ne ala, verilmezse hakkımızı hukukumuzu kamuoyu nezdinde aramaya devam edeceğiz." dedi.