'Binayı aynı rakamdan geri almaya hazırım'

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Özel Uğurlu Hastanesi ile ilgili konuştu. 'Binayı aynı rakamdan geri almaya hazırım.' dedi.

  • 1743
'Binayı aynı rakamdan geri almaya hazırım'

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, geçtiğimiz günlerde belediye çalışmaları hakkında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Özel Uğurlu Hastanesinin satışına değinen Vidinlioğlu,"Özellikle bir türlü anlaşılamayan yada anlaşılmak istenmeyen kamuoyuna yanlış akseden bir konu var. Bu Özel Uğurlu Hastanesi. Şimdi herkes elini vicdanına koysun da söylesin. 10 yıldır dillere pelesenk olmuş ama hiçbir şekilde çözüme kavuşturulmamış. Çözüme kavuşturulma ihtimali olmayan, umutların tükendiği noktada ben çıktım dedim ki ben buraya talibim. Süreç böyle olmadı mı? Ben burayı binasıyla ruhsatıyla almak istiyorum dedim. Yeri geldi tartışmaların göbeğinde buldum kendimi. Bir yıl emek neticesinde burayı ihaleye çıkarttım. Bir problemi çözdüm mü? Satıldı mı burası? Evet satıldı. Problemi çözdüm mü çözdüm. O aldı bu aldı şu aldı. Binayı alan oldu ruhsatı da belediye aldı. Keşke binayı da biz alsaydık. Ama olmadı." dedi.

"Belediye devlet değil mi?"

"Kimseye ihaleye girme diyemiyorsunuz." diyen Vidinlioğlu, "Ben imasını yaptım ama bunu bile bazı arkadaşlar 'tehdit eder gibi konuştu' diye yazdı. Tehdit eder gibi demedim. Belediyenin talip olduğu bir yere başkasının talip olması şık olmaz dedim. Devlet satıyor devlet alacak dedim. Bu sözümün arkasındayım. Belediye devlet değil mi? İflas masası devletin bir kurumu değil mi? Evet devlet satıyor devlet alıyor dedim. Bunun dendiği yere başkalarının girme hakkı var ama bu kamuoyuna böyle yansımamalı. Arkasından 'belediye başkanı alacağım dedi fos çıktı' ifadeleri kullanılıyor. Hadi oradan. Belediye Başkanı kafasına silah mı dayayacak ihaleye girmeyin diye. İhaleye girene neden kimse laf etmiyor. Belediye bir yıldır emek veriyor. Belediye Başkanı’nın emeği var açacağım dedi. Belediye’nin talip olduğu yere neden giriyorsunuz diye kamuoyu niye bilgilendirilmedi. Başkası alınca kabahatli benmişim gibi. Ben bir problemi çözdüm. B planımda var. Allah izin verirse çözeceğim." ifadelerini kullandı.

"Binayı aynı rakamdan geri almaya hazırım"

Vidinlioğlu, "Bu konu üzerinden bizlere söylenen bazı sözler hak ettiğimiz sözler değil. 10 yıldır çözülemeyen bir problemi irade gösterdim ve çözdüm. Artık kimse diyemez orası iflas masasında diye. Bir mahkeme süreci var, satışa itiraz edenler var o da devam edecek. Ne zaman biter bende bilmiyorum. İnşallah o da en kısa sürede biter. Binanın atıl durumdan kurtarılması önemliydi bunu becerdik, ruhsatın işlevlik kazanmasını da sağladık. Bazı noktalarda olay buraya geldi bunun çözümü noktasında bir irade gösterilse deniyor bana. Neden iradeyi herkes benden bekliyor. Neden demiyorsunuz, binayı neden aldınız? Ruhsat alamadıysanız işletemiyorsanız verin belediye işletsin diye neden diyemiyorsunuz? Ben binayı alayım diyorum. Binayı aynı rakamdan geri almaya hazırım. Kamuoyuna duyuruyorum." diye konuştu.

"Binayı alana sorun ruhsatı neden almadın diye?"

"Bu saatten sonra bina ile ilgili ruhsat ile ilgili benim çabama rağmen aleyhte yorum görürsem çok üzülürüm." diyen Vidinlioğlu, "10 yıldır çözülemeyeni çözüyorsunuz ve eleştiriliyorsunuz. Neden binayı alamadın? Milyon milyon paramız vardı da mı almadık. Aynısını binayı alanlara sorun. Madem binayı alana sorun ruhsatı neden almadın diye? Kimse kimseye bir şey demiyor bize gelince neden almadın? Bütçemiz belliydi bizim. Biz borcu azaltacağız, belediye yönetilebilir bir hale gelsin diye uğraşıyoruz. Dört yıldır memlekette başa gelmeyen iş kalmadı. Ne pandemisi kaldı, ne seli ne depremi kaldı. Sadece bu ay İller Bankası’ndan gelen paraya 7 Milyon lira ekleyerek maaşları ödüyorsunuz. Paranız varsa alırsınız. Yoksa öyle borçlanmayla olmaz. Cumhurbaşkanlığı’nda geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda da dile getirdim. Benden sonrası tufan anlayışı bende yok. Ben, benden sonraki ne yaparsa yapsın belediyenin borç yükünü arttırayım sonra da güllük gülistanlık yöneteyim kusura bakmayın benden beklemeyin. Seçimi kaybedeceğimi de bilsem Kastamonu hepimizin öyle bir şey asla yapmam. Benden sonra gelecek arkadaşıma öyle bir borç yükü bırakmam. Doğru değil. Ben borçtan dolayı bugün nasıl bir sıkıntı yaşıyorsam aynısını başkasına yaşatmamalıyım. Mümkün olduğunca borcu azaltacaksınız hizmet üreteceksiniz. Biz epeyce şehre yol aldırdık." ifadelerini kullandı.