Bir puan kazandık (!)

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Bir puan kazandık(!)'

  • 2133
Bir puan kazandık (!)

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Düzcespor'la karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Düzcespor'la 1-1 berabere kaldı.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Bu gün herkesin üç puanı alacağına inandığı ve AMED'in ensesinde nefesimiz olduğuna herkes inanıyordu.

Öyle ya, biz yenilgisiz 21 puanla ikinci sıradayız, Düzce ise 11 puanla 13. sırada!

Ama öyle olmadı! Sarıyer maçında kırılma noktası sonuç ile galibiyeti koruyamayıp 1 puan alan takımımız, 'yol kazası' diyerek bu maçı alacaktı.

Sarıyer maçında, KSK'nın kendi sayfasındaki izleyenlerin yorumları, hocamız Levent Eriş'in takım kurmada ve oyuncu değişikliklerinde hata yaptığı şeklindeydi. Bugün de bu eleştirilerin teyidini yaşadık adeta!

Takımları bilmeyen bir futbol izleyicisine bu maçı izlettirseniz, ilk 20 dakikada hangisi ev sahibi, daha doğrusu şampiyonluğa oynayan KSK, hangisi Düzce siye sorsanız bilemezdi.

Her iki takımda maalesef aynı ayarda. Üstelik ikinci yarı Düzcespor, KSK'dan daha üstün oynadı.

Maça gelirsek; 21. dakikada ilk korneri Düzce kullandı. Bu devrede tek etkili hareketimiz, 27. dakikada Yusuf Türk’ün sert şutunu kaleci çeldi, havadan kale içine doğru düşen topun zıplayarak üst direğin içine vurarak dönmesi ve kalecinin topa hakim olmasıydı.

İkinci yarı hatalarla başladık. Bir kaç net pozisyonu son vuruşları üstten auta yollayan Düzcesporlu oyuncular sayesinde gol yemedik.

Tüm bu olumsuz futbola rağmen 60. dakikada gelişen bir atağımızda sağdan giren oyuncumuz, kale önünde olan Yiğit Ali'ye güzel bir pas çıkardı. Onun da vuruşu golümüz oldu.

Gol sonrası hastalığımız hemen başladı. Tek golün üzerine yatmak! Hoca da bu sonuca razı ki hemen forvetimiz Okan’ı çıkardı yerine savunma oyuncusu Şaban’ı aldı!

Bu yarıda bizden iyi oynayan Düzce 74. dakikada bilinçli 5 pas yaparak golü attı! Kalecinin yapacak bir şeyi yoktu.

Sonrası klasik 5 oyuncu değişimi ve ikinci bir golü bulamamak şeklinde 1 puan kazandık(!)

Genel duruma gelince, takımın baskılı ve oturmuş bir oyunu halen yok! Biz seyrediyoruz, hoca seyrediyor! Son oyuncu değişimini halen Abdulaziz ile yapan hoca basına verdikleri demeçlerle bu işi götüreceğini sanıyor.

Karamsarlık olmasın ama bana göre Levent Eriş ile şampiyonluk mümkün görünmüyor. Üç haftadır büyük form düşüklüğü olan Okan’ı neden hazırlamadın?

Geçen yıldan bu tarafa elimizde bir kıymet olan Mustafa Alptekin’i hazır hale getiremeyen kusur bana ait değil, hocaya aittir! Bu oyuncumuza kaptanlık verilmesini ben eleştirirken basın toplantısında 'doğru karar verdiği' mealinde açıklama yapıyordu.

Ben de haklı olarak sorarım, hani kaptanınız nerede?!

Bana göre iki seçenek görünüyor, amacımız kesin şampiyonluk ise (ki öyle) heyecan getirecek, vizyonu olan yeni bir hoca ile devam edilmeli. İkincisi ise puan cetvelinin üst sıraları veya play-off hedefi ise Levent Eriş ile devam!

Bir çok kişi beni 'Bozguncu' diye yaftalamaya kalksa da gerçekleri söylemekten çekinmeyeceğim. Amacım çok büyük emek ve özveri göstererek, tüm maddi imkanları sunan Cengiz Aygün’ün bu yıl için 'şampiyonluk için gemileri yaktım' sözüdür.

Umut her zaman vardır, yeter ki yol haritasını doğru çizelim."