'Bir ünite kan kurtarılan üç can'

Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi tarafından Kastamonu Adliyesi'nde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanyanın sloganı, 'Bir ünite kan kurtarılan üç can.'

  • 847
'Bir ünite kan kurtarılan üç can'

Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi tarafından "Bir ünite kan kurtarılan üç can" sloganıyla Kastamonu Adliyesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasına adliye personeli katıldı. Kan verme işleminin ardından bağışçılara soda ve bisküvi ikram edildi.

Kastamonu Kızılay Kan Bağış Merkezi Doktoru ve idarecisi Ahmet Hilmi San, "Kastamonu Kızılay Kan Bağış Merkezi olarak 3 ayda bir kurumlarımızı ziyaret ediyoruz. Kan bağışına gelemeyen, mesaide olan, işleri güçleri olan, bir şekilde bir sebepten dolayı kan bağışı için; yapmak isteyip de yapamayan vatandaşlarımızın ayaklarına giderek onlara bir şekilde hizmeti ayaklarına kadar götürüp kan bağışı organizasyonunu yapmaya çalışıyoruz. Kan tedariki tamamen insan kaynaklı ve başka şekilde tedariği mümkün değil. Fabrikasyon bir icat değil, ilaç değil. Sonuçta kan bağışı devam ederse ihtiyaçlar o şekilde karşılanabiliyor ve bazı özel büyük ameliyatlarda çok miktarlarda kan kullanılıyor." dedi.

'Bir ünite kan kurtarılan üç can'

"Bir ünite kan kurtarılan üç can"

San, "Vatandaşlarımızı kan bağışı etkinliğimize, hem merkezimize hem de sahadaki ekiplerimize kan bağışı yapmaya davet ediyoruz. Sonuçta insani ve önemli bir vazife. Sloganımız; 'bir ünite kan kurtarılan üç can.' Bu organizasyonlarımıza vatandaşımızın katılımı çok önemli. Yardımlarını desteklerini bekliyoruz." diye konuştu.

'Bir ünite kan kurtarılan üç can'

Kastamonu Kızılay Kan Bağış Merkezi Doktoru ve idarecisi Ahmet Hilmi San şöyle devam etti:

"Kanla alakalı ciddi ihtiyaçlar oluyor. Biz ilçelere de gidiyoruz. Bu şekilde fabrika organizasyonlarımız oluyor. Meydan ekiplerimiz oluyor. Kan vermekle alakalı çok bir engel yok. Birkaç tane rahatsızlık var, yapmak adına çok sebep var."

'Bir ünite kan kurtarılan üç can'