'Biri yüksek fiyat yazdı diye sizin eviniz o paraları etmez'

Pattabanoğlu Emlak Sahibi Hakan Pattabanoğlu 'Başkası yüksek fiyat yazdı diye sizin eviniz o paraları edecek diye bir durum yok' dedi.

  • 1934
'Biri yüksek fiyat yazdı diye sizin eviniz o paraları etmez'

Pattabanoğlu Emlak Sahibi Hakan Pattabanoğlu yaptığı açıklamada; “Kastamonu’da emlak fiyatları coşmuş durumda, piyasalarda para yok, krediler yüksek ama 2+1 bir normal sınıf 80-85 metrekare daire 400 bin TL’ye (daha yüksek olanlar da var) kadar fiyatlanmalar oluyor.

Unutmayın dairelerini satmaya çalışan vatandaşlarımız, başkası yüksek fiyat yazdı diye sizin eviniz o paraları edecek diye bir durum yok. Sanal fiyat şişirmeleri sadece satmaya çalıştığınız mülkün satılmamasını sağlar. İnsaf diyorum yazık diyorum.

Bazı site yöneticileri de sitede ev fiyatları düşmesin diye çok yüksek fiyatlardan olmayan ev ilanları veriyor. Bu yapılanlar sadece var olan krizi daha da içinden çıkılamaz hale getiriyor. Konuştuğum bir ev sahibi, 'ilanlara baktım Tosya yolunda 350 bin TL’nin altında ev kalmamış, benim evim Kuzeykent’te 450 bin TL eder' diye kafasından kurmuş. Bu fiyatlar herkese zarar verir.”