Bitkin "Milletimiz prangalardan kurtulmuştur"

Karabük Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan hemşehrimiz Şükrü Bitkin "Milletimiz Cumhurbaşkanlığı sistemi ile kendisine vurulan prangalardan kurtulmuştur" dedi.

  • 1723
Bitkin &quotMilletimiz prangalardan kurtulmuştur"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karabük Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan hemşehrimiz Şükrü Bitkin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde düzenlenen kongrelerde söz alarak Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

16 Nisan'ın milletimiz için adeta bir dönüm noktası olduğunu belirten Bitkin; "Milletimiz bu tarihte kendisine vurulan prangalardan kurtulmuştur. Yine 1961 Anayasası'nın kabulünden bu yana sürekli Ülkemizin gündemini işgal eden Sistem değişikliği sorununa 16 Nisan'da nokta konulmuştur" dedi.

Açıklamalarına devam eden Bitkin; "Ne zaman Türkiye'de parlamenter sistem benimsendi o zaman hükümet sistemleri sorun olmaya başladı. İnşaallah Cumhurbaşkanlığı sistemi ile bütün bu sorunlar ortadan kaldırılacak ve Türkiye'nin ilerleyişini kimse durduramayacak. Yine kimse Milletimiz arasına nifak sokamayacak. Çünkü Cumhurbaşkanı adayı olan kişi milletimizin hepsine hitap edecek. Bu sistem sert kutuplaşmaları önleyecek ve kaynaşmış bir toplum inşa edecektir" dedi.

Ayrıca, Anayasa değişikliğine %48,4 Hayır diyen kesiminde, çıkarılacak uyum yasaları ile sistemi benimser hale geleceğini belirten Bitkin, kendisini misafir eden Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne teşekkür etti.