'Bizim En Büyük Mirasımız, Çocuklarımızdır'

Kastamonu Belediyesi Çocuk Bakımevi öğrencileri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıl dönümünde andı.

  • 300
'Bizim En Büyük Mirasımız, Çocuklarımızdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi Çocuk Bakımevi’nde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren minik öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 77’nci yıl dönümünde, düzenlenen etkinlik ile andılar.

Atatürk’ün fotoğraflarını kendi el emekleri ile süsleyen minikler, Atatürk’ün ölüm saati olan 09.05’te de bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Bakımevinde düzenlenen anma programı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, burada eğitim öğretim faaliyetini sürdürmekte olan tüm öğrencilerin geçmiş bilincine sahip olmaları gerektiğini ifade etti.

Çocuk Bakımevinde eğitim hayatına başlangıç yapan 3-6 yaş grubu miniklerin, bu yaşlarda alacakları eğitimin çok büyük önem arz ettiğini belirten Babaş; “Bakımevimizdeki minik öğrencilerimiz müzikten İngilizceye, spordan sanata kadar birçok alanda, en iyi şartlarda eğitim alıyorlar. Tabi bu eğitimlerin yanı sıra, bizim millet olarak unutmamız gereken çok büyük, çok köklü bir mazimiz var. Biz burada verdiğimiz eğitimlerimize ek olarak çocuklarımıza geçmiş bilincini de aşılıyoruz. Çünkü bizlerin gelecek nesillere bırakacağı en büyük mirası, çocuklarımızdır. Çocuklarımızın, sahip olduğumuz şanlı tarihten bihaber yetişmemeleri adına bu tür programlar büyük önem arz ediyor” diye konuştu.

KG