'Bu alanda yüksek lisans kimin işine yarayacak'

Kastamonu Üniversitesine akademik personel alınacak. Kamu yönetimi bölümünde özel şart olan Milletlerarası Özel Hukuku alanında yüksek lisans yapıyor olması kimin ne işine yarayacak?

  • 4818
'Bu alanda yüksek lisans kimin işine yarayacak'

Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü yaptığı açıklama ile, Kastamonu Üniversitesine "657 sayılı Kanun, 2547 sayılı Kanun, Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in ilgili hükümleri gereğince öğretim elemanı alınacağını duyurdu.

30 Aralık 2023'te başlayan müracaatlar 31 Ocak 2024 tarihine kadar devam edecek.

Sınav takvimine göre, ön değerlendirme ilan tarihi 09.02.2024, sınav giriş tarihi 14.02.2024, nihai değerlendirme ilan tarihi 21.02.2024 olarak belirlendi.

İlanda; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne hukuk anabilim dalında asistan alınacağı belirtilirken, özel şart olarak Milletlerarası Özel Hukuku alanında yüksek lisans yapıyor olması istenildi.

Hukuk fakülteleri yüksek lisans programı ya kamu hukuku ya özel hukuk olarak ikiye ayrılmakta olup, Türkiye'de neredeyse hiçbir yüksek lisans programında Milletlerarası Özel Hukuku yüksek lisans programı olmayışı ilanın adrese teslim ilan olduğu kanaatini kuvvetlendirdiği belirtildi.

Kamu yönetimi bölümünde verilen böyle bir dersin de olmaması nedeniyle bu alanda yüksek lisans yapmanın kimin ne işine yarayacağı merak konusu oldu.

Ayrıntılara, Kastamonu Üniversitesinin internet sitesinden ulaşılabiliyor.