Bu saçmalığa son verilsin

Bu saçmalığa son verilsin. Milli Park sınırı içerisinde yer almayan Yurduntepe'yi tercih edenler, 'Milli Park'a giriş ücreti' ödemek zorunda kalıyor.

  • 8208
Bu saçmalığa son verilsin

Ilgaz Dağı Milli Parkı’na giriş ücretinin Milli Park sınırı içerisinde yer almayan Yurduntepe Kayak Merkezi'ne gelen ziyaretçilerden de talep edilmesi tepki çekiyor.

Nasrullah Gazetesi'nden Erkan Yılmaz'ın haberine göre, Ilgaz’da oteller bölgesi diye adlandırılan kısım Milli Park'ın içerisinde bulunuyor, Yurduntepe Kayak Merkezi ise bu sınırın dışında. Ancak Ilgaz'a girişte Milli Parklar tarafından oluşturulan giriş noktasında ayrım yapılmaksızın ücret talep ediliyor. Bu durumun çözümü ise oldukça basit. Bilet kesim noktasının Yurduntepe yol ayrımına taşınması gerekiyor. Ancak Milli Parklar Bölge Müdürlüğü bu duruma pek yanaşmak istemiyor. Ilgaz'a girişteki bu ücret olayı Yurduntepe Kayak Merkezi'nin ziyaretçi sayısının da düşmesinde önemli rol oynuyor. Yurduntepe’ye gitmek isteyenler ve özellikle tur şirketleri ücret nedeniyle rotalarını Çankırı sınırları içerisinde yer alan Yıldıztepe Kayak Merkezi'ne çeviriyor. Yaklaşık 200 milyon lira gibi bir rakama ulaşan maliyetiyle bölgemizin en önemli turistik yatırımı olan Yurduntepe Kayak Merkezi'nin böyle bir sebepten ötürü zarar görmesi akıl alır gibi değil.