'Budamış'ta çalışma istiyoruz'

Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu açıklamada bulunarak, 'Budamış mahallesinde çalışma istiyoruz.' dedi.

  • 2413
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Budamış'ta çalışma istiyoruz'

Budamış'ın 2019 yılında mahalle olduğunu söyleyen Muhtar Hüseyin Karabacakoğlu, "O gün itibariyle 850-900 nüfusumuz vardı. Şimdi 2600-2700 civarında nüfusumuz oldu." dedi.

"Budamış mahallesi Kastamonu’ya değer katacak"

Budamış mahallesinin Ankara yolu çevresine kurulmuş bir yer olduğunu söyleyen Muhtar Karabacakoğlu, "Budamış'ın yeni mahalle olması nedeniyle ihtiyaçlarımız var. Öncelikle Karaçomak deresinin ıslahı. Geçen sene başlamıştı, çok sevindik. 500 metre bir tarafı, 500 metre bir tarafı 1 kilometre bir koruma yapıldı. Buranın çevresinde Kastamonu'ya bağlantılı yollarımız olacak. Bisiklet yolumuz, yaya yolumuz olacak. Budamış, Kastamonu'ya değer katacak. Mahallemizdeki imarlı, şehir bağlantısıyla ilgili cuma pazarına bağlantılı yollarımızın da açılması lazım." diye konuştu.

"Şehri Şahane kavşağı yapılıyor"

Şehri Şahane sitesindeki kavşağın genişletileceğini belirten Karabacakoğlu, "Kavşağın karşısında belediyemiz imarlı yolumuzu yapmış durumda. Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Ali Başak Bey, orada bir düzeltme ile bu hafta içi itibariyle bu sorunu çözeceklerini söylediler. Burada bir eksikte otobüs durağı. Vatandaşlar otobüs beklerken açıkta kalıyorlar, yağmur yağıyor ıslanıyorlar. Bununla ilgili Karayolları Bölge Müdür Yardımcımız, orada bir durak yeri hazırlayacaklarını belediyenin de durağı koyacağını söyledi." dedi.

"MOBESE kamerası istiyoruz"

Budamış'ın çok güzel bir mahalle olacağını söyleyen Muhtar Hüseyin Karabacakoğlu, "Yollarımızda MOBESE kamerası istiyoruz. Havaalanı tarafından gelen araçlar çok süratli geliyor. Buradaki hız sınırı 80 kilometre. Karşıdan karşıya geçerken sıkıntı yaşanıyor." diye konuştu.

"Örencik TOKİ yolunda sona gelindi"

Muhtar Karabacakoğlu, "Örencik TOKİ ile ilgili yol sıkıntısı yaşanıyordu. Belediye tarafından yolla ilgili çalışma başlatıldı. Şu anda 400 metre gibi bir mesafe kaldı. Bin 600 metresi bitirildi. Toplamda 2 kilometre bir yolumuz burası. Yol bittiğinde çevre yoluna da bağlantılı bir yol olmuş olacak." dedi.

"İmarın bir an önce bitirilmesini istiyoruz"

Karabacakoğlu, "Ana yol üzerinde Ümit Ticaret’ten Umut Kent'e kadar olan alanda imar eksikliğimiz var. İmarın bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Yola yakın oturan vatandaşlarımız var. Bunlar doğal gaz istiyorlar. Doğal gazda imarlı alan imarlı yollar olmayınca verilemiyor. Bu konuyla ilgili de belediyemiz çalışmalarını yürüttüklerini söyledi." şeklinde konuştu.

İklimlerin değiştiğini, bol bol sık sık yağışlar olduğunu belirten Muhtar Karabacakoğlu, "Mahalle aralarındaki mevcut yollarımızda biraz sıkıntılarımız var ama asıl gerekli olan şey imarlı yolların açılması. Şehri Şahaneden aşağı inen yolda yağışlarla biriken sular aşağı merkez mahallemize sıkıntı veriyor. Evlere girmeye taşkın yapmaya kadar yol açıyor. Bunun önlenmesi için orada bulunan imarlı yolumuzun ve mahalle arasında olan imarlı yollarımızın kısa zamanda açılmasını talep ediyoruz. Belediye Başkanından randevu talep ettik. Mahallemizin ihtiyar heyeti ile birlikte ziyaret edeceğiz. Sorunlarımızı belediye başkanımıza da anlatacağız. Belediye başkanımızla birlikte bu sorunların üstesinden geleceğimizden eminiz. Belediyemiz iyi bir şekilde çarşı içlerinde belli bir yerlerde çalışıyor. Onları gözle görüyoruz. Budamış'ta da çalışma bekliyoruz çalışmalarını istiyoruz.” dedi.

"Işıklandırma eksiğimizin giderilmesini istiyoruz"

Muhtar Karabacakoğlu son olarak, "Yukarı Emirgan Konakları dediğimiz alanda bir ışıklandırma eksiğimiz var. Havaalanından itibaren Emirgan konaklarına kadar yani Kumara mahallesi yolu diye nitelendirdiğimiz yerde ışıklandırma yapılmasını istiyoruz. Burada yapılacak ışıklandırma Kastamonu’ya giriş alanının güzel olmasını sağlayacaktır. Bu konuda çokça talep oldu. Dışardan gelenler tekstilden sonra karanlık olduğunu söylüyorlar." dedi.