'Çalışma ruhsatımız verilsin'

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde faaliyet gösteren Romon Grup, yeni fabrikalarına çalışma ruhsatının verilmesini istedi.

  • 2238
'Çalışma ruhsatımız verilsin'

40 Milyon liralık yatırımla inşa ettikleri fabrikaya ruhsat engeli çıkarıldığını dile getiren Romon Grup, duruma tepki gösterdi.

"Çalışalım ki dünyaya ihraç etmeye devam edelim"

Kastamonulu hemşehrimiz Ayhan Kömeç'in sahibi olduğu Romon Grup adına açıklama yapan Genel Müdür Ergün Yaşaroğlu, "Bizim talebimiz; bizim çalışma ruhsatımız verilsin, girelim, çalışalım, çalışalım ki dünyaya ihraç etmeye devam edelim. Kastamonu'ya döviz getirmeye devam edelim. Bu çocuklara bir gelecek, bir vizyon, bir umut olmaya devam edelim. Gençler işsiz diyoruz değil mi? Herkes gençler işsiz diyor, herkes tecrübeli eleman arıyor. Biz üniversitenin kapısından çocukları alıyoruz, buraya getiriyoruz, iş sağlıyoruz, veriyoruz, eğitiyoruz." dedi.

'Çalışma ruhsatımız verilsin'

"Ne yapıyorsak tırnaklarımızla kazıya kazıya yapıyoruz"

Yaşaroğlu, "İskan süreci boyunca bir takım eksiklikler söylendi hepsini tamamladık. İçeri verdik iskanı da aldık ama çalışma ruhsatı sürecinde hiçbir eksik bildirilmedi. Bir takım maddelere atıf yapıldı. İlk başta Sanayi Bakanlığı iskan zamanında bize yardımcı oldu. Ondan sonra ne oldu bilmiyorum. Bakın şu bilinmeli. Bizim siyasette bağlantımız yok, bizim arkamızda gölgesine sığınabileceğimiz bir holding yok, bürokrasi ile bağlantımız yok. Biz ne yapıyorsak tırnaklarımızla kazıya kazıya yapıyoruz. Birilerine rica etmekten, dilekçe vermekten başka bir şeyimiz yok. Uzatma dilekçesi verdik. Eğer eksik bulacaksanız tamamlama fırsatımız olsun dedik cevap yok. Zaten adamlar planlamış, zaten adamların kafasında burayı almak var. Şu sözler bu Kastamonu'da söylendi. Burası Romon'a yem edilecek kadar fazla değerli bir yer. Yani diyecek bir şey yok. Herkese dümdüz araziler verildi, bize dağ verildi. Kayaları yıktık oraya yaptığımız hafriyat maliyetiyle biz Sakarya'da Gebze'de yer alabilirdik. Ama dediğim gibi Ayhan Bey'in Kastamonu sevdası. Gerçekten sadece memleketim, memleketim deyip deyip durdu ve buraya yatırım yaptı." diye konuştu.

'Çalışma ruhsatımız verilsin'

"Daha ne yapalım"

Ergün Yaşaroğlu şöyle devam etti:

"Ayhan Bey yurt dışında olduğu zaman bize dilekçeler geliyor. Ne yapılıyorsa Ayhan Bey yurt dışında olduğu zaman yapılıyor. Şunu size kanıtlayamam ama adım gibi eminim seçim zamanına denk gelmesi de bilinçli bir harekettir. Yoksa bu zamanda yapılmaz. Şu anda siyasilere ulaşmanız mümkün değil veya ulaşsanız bile kimse sizinle ilgilenmez. Kaldı ki biz ulaşamıyoruz zaten her taraftan bağlıyor öyle bir durum var. Hani herkes diyor ya üretim, üretim, burası üretiyor, ihraç diyor ya burası ihraç ediyor, gençlere istihdam diyor ya burası gençlere istihdam sağlıyor, döviz getiriyor. Benim yurt dışına gönderdiğim her eleman iki sene sonra burada ev alabilecek kıvama geliyor. Daha ne yapalım."

'Çalışma ruhsatımız verilsin'

'Çalışma ruhsatımız verilsin'
'Çalışma ruhsatımız verilsin'
'Çalışma ruhsatımız verilsin'
'Çalışma ruhsatımız verilsin'