Can Azerbaycan, Türk şehitlerini unutmuyor

105 yıl önce Azerbaycan'ın özgürlüğü için şehit düşen Türk askerleri Türk Aksakallılar Birliği (TAİB) üyeleri tarafından Bakü'de anıldı.

  • 3144
Can Azerbaycan, Türk şehitlerini unutmuyor

Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu ve Azerbaycan Kolordusu'nun Bakü'yü Ermeni-Bolşevik işgalinden kurtarmasının üzerinden 105 yıl geçti.

Merkezi kardeş Azerbaycan'da bulunan Türk Aksakallılar Birliği, her yıl 15 Eylül'de Bakü'deki Türk şehitliğini ziyaret ederek şehitlerimiz için dua edip karanfiller bırakıyor.

Anma programına katılan TAİB yönetim kurulu üyeleri, Kadın Meclisi ve Gençlik Teşkilatı temsilcileri, Bakü'deki Türk Şehitliği'nde önce saygı duruşunda bulundu. Her iki ülkenin marşlarının okunmasının ve toplu bir şekilde yapılan duanın ardından şehitlerin mezarlarının tamamına çiçek buketleri konuldu.

TAİB Başkanı Prof. Dr. Sudeyif İmamverdiyev yaptığı açıklamada, kardeş Türk askerlerinin Bakü'nün kurtuluşu sırasındaki kahramanlıklarını asla unutmayacaklarını ve onların aziz anısını her zaman yaşatacaklarını belirterek "Bizler özgürlüğümüzü onlara borçluyuz. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun." şeklinde konuştu.