Can Dündar'a 7 Buçuk Yıl Hapis Şoku

Büyükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği 16. Uluslararası Kültür ve sanat festivalinde Şebnem Ferah unutulmaz bir konser verdi.

  • 542
Can Dündar'a 7 Buçuk Yıl Hapis Şoku
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konserden önce Ömür Boyu Başarı ödülü verilen Can Dündar, sahneye gelirken mahkeme tarafından 7 buçuk yıl hapsi istendiği şoku ile karşılaştı.

Büyükçekmece Belediyesi her yıl geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalinin bu yıl 16’ncısında Şebnem Ferah konseri ile Büyükçekmecelilere Kültürpark’ta unutulmaz bir gece yaşattı. Şebnem Ferah Konseri öncesi sahneye çıkan ekipler ülkelerinin ulusal danslarını oynadı. Artvin yöresinin müziği çaldığı sırada ayağa kalkan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, vatandaşlarla birlikte eğlendi. Konserden önce Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Ömür Boyu Başarı Ödülü almak için sahneye gelirken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 7 buçuk yıl hapsi istendiği şokunu öğrendi.

“VATANDAŞLARI ŞEBNEM FERAH KONSERİYLE EĞLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Festival alanına gelerek vatandaşları selamlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Festivale katılan ülkelerin dans gösterilerini jüri üyelerinin önünde sergilediler. Akşam saatlerinde yarışma dışında kalan ekiplerin gösterileri halen devam ediyor. Bu gösterilerin arasına Şebnem Ferah konseri koyarak vatandaşlarımızın eğlenmesini sağlıyoruz. Vatandaşlara konserle biraz soluk aldırma, folklordan uzaklaştırma ve birazda eğlenceye yöneltmek istiyoruz. Festivalimizi dostluk ve kardeşliği pekiştirmeye devam edecektir” diye konuştu.

“ÖDÜL ALMAYA GELİRKEN, HAKKIMDAKİ 7 BUÇUK YIL HAPİS İSTENDİĞİNİ ÖĞRENDİM”

Ömür Boyu Başarı Ödülü almak için sahneye çıkan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, “Barışa bu kadar muhtaç olduğumuz ve barış diye çırpındığımız bu günlerde sizlerden bir barış ödülüne layık görülmek benim için onurların en büyüğüdür. Tam ödül almaya geliyordum bir haber geldi. Biraz önce savcılık 7 buçuk yıl hapsimi isteyen yeni bir iddianame hazırlamış. Türkiye’de gazetecilik yapıyoruz böyle şeyler normal olur. Fakat ödül almaya gelirken böyle bir şeyin gelmesi hakikaten ilginç oldu. Bu cezalar bizim mesleğin fıtratında var hiç önemli değil. Eğer Türkiye’de gerçeklerin yanında duruyorsanız ödüllerin olduğu kadar cezalarında olacağını bilmeliyiz” şeklinde konuştu.

AHMET FARUK SARIKOÇ-MEHMET BAŞA (İHA)