Çanakkale Türküsünü böyle seslendirdiler

Çanakkale'de en çok şehit veren illerin başında gelen Kastamonu'da, Çanakkale'de şehit düşenler için yazılan Çanakkale Türküsü, okul öğrencileri tarafından bir alışveriş merkezinde seslendirildi.

  • 4457
Çanakkale Türküsünü böyle seslendirdiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da, Çanakkale Türküsü, öğrencilerin ve vatandaşların katılımıyla seslendirildi. Öğrencilerin söylediği Çanakkale Türküsüne, vatandaşlarda eşlik etti. ‘Bir Şarkısın’ isimli ses yarışmasına küçük yaşlarda katılan ve “Fındık Kurdu” lakabı takılan sevimliliği ile müzik severlerin ve jürinin büyük beğenisini kazanan Berna Karagözoğlu da, Çanakkale Türküsünü seslendirenler arasında yer aldı.

Türkü çekimlerinin ardından sosyal paylaşım sitesine yüklendi. Kısa sürede binlerce kişi tarafından izlenen ve paylaşılan Çanakkale Türküsü, izleyen ve dinleyenleri duygulandırdı.

Çanakkale Türküsü’nün Kastamonu’dan Çanakkale’ye giderek şehit düşenler için yazıldığını söyleyen Kastamonu 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anadolu Lisesi Zeki Müdürü Gökgöz, bu sene bilinçli, şuurlu gençlik yetiştirmek, duyarlılığı arttırmak, ihanetlere zemin hazırlayan ortamları ortadan kaldırmak adına milli ve manevi değerleri yaşamak, yaşatmak adına öğrencileri ile birlikte program yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Temel amaçlarının vatan, millet, bayrak ve devlet gibi çok kutsal bilinen değerleri öğrencilerle, öğrencilerle birlikte halkla bir Çanakkale Türküsü’nü, bir hüznün öyküsünü seslendirmeyi planladıklarını vurgulayan Zeki Gökgöz: “Güzel olduğuna inanıyordum. Duyarlılığı arttıracağına inanıyorum. Öğrencilerimizde milli duygu ve düşünceyi geliştireceğine ve arttıracağına inanıyorum. Bu ve buna benzer programları yapmaya devam ediyoruz. Amacımız sadece akademik başarıyı arttırmak değil, öğretim anlamında değil, tabi öğrencilerimizin eğitimine son derece önem veriyoruz. Öğrencilerimize bu gibi sosyal faaliyetlerin içerisinde kendilerini ifade etmelerini sağlamaya çalışıyoruz. En azından okulumuzdaki öğrencilerin neredeyse bu programa tamamına yakını katkı sağladı. Burada 150-200’e yakın öğrenci görev aldı. Güzel bir program oldu diye düşünüyorum. Umarım izleyenler de büyük bir zevk ve lezzet alır. Çanakkale Türküsü ile duygulanır. Yeni bir sesle, yeni bir sözle karşı karşıya gelirler. Kastamonu’nun bir türküsünü, biz seslendirmeye gayret ettik. Bu türkü aslında sadece Kastamonu’nu değil tüm Türkiye’nin türküsüdür. Türkü adı üzerinde, bizim türkümüz. Bizim hüznümüzü anlatıyor” diye konuştu.