Çatalzeytin 2020'yi bekliyor

Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir yatırımlar tamamlandığında ilçenin turizm ve yaşam merkezi haline geleceğini söyleyerek sürdürülebilir hedeflerinde ilk başlangıcın 2020 yılı olduğunu bildirdi.

  • 394
Çatalzeytin 2020'yi bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda yüzde 70 oranında tamamlanan Ginolu Kalesindeki sosyal tesisin önümüzdeki yaz sezonuna hazırlanacağını ifade eden Demir, Japonya Hükümeti desteğiyle yapımı gerçekleşen Engelli Çocuk Rehabilitasyon Merkezinin 2020’nin ilk aylarında faaliyete başlayacağını kaydetti.

Ginolu Kalesinin turizme kazandırılması için bakanlık incelemelerinin devam ettiğini belirten Ahmet Demir, bölgede kamp alanı oluşturmayı planladıklarını da açıkladı.

Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir, limana belediyenin yatırım yapmasının önünde ise mevzuattan kaynaklı engellerin olduğuna dikkat çekti.

Ginolu’da çalışmalar sürüyor

Ginolu Kalesi’nin ilçenin turizm adımında önem taşıdığına işaret eden Ahmet Demir, “Yeşilin onlarca tonunun hakim olduğu birbirinden farklı ağaç türleriyle görenleri büyülen Çatalzeytin, aynı zamanda sahil bölgesinin de en gözde ilçesi. Ginolu Kalesi’nden görülen muazzam manzarada kendinizi masalın içinde hissediyorsunuz. Burada sosyal tesisinin etrafını güzelleştiriyoruz. Yüzde 70’i bitti. Önümüzdeki yıl itibarıyla tamamen bambaşka bir görünüm kazanacak. Konuklarımıza hak ettiği en güzel hizmeti vereceğiz. Kalenin iki yanında Ginolu ve Karadeniz adıyla 2 küçük liman mevcut. Ginolu Kalesi, meşhur bir kale. Kalede çalışmalarımız sürüyor. İnsanlarımız Çatalzeytin’e geldiği zaman kaleyi ziyaret ediyor. Ancak kalenin çok tehlikeli yerleri var. Bu tehlikeli bölgelerde çalışma yapıp halkın daha rahat gezebileceği bir kale haline getirmek istiyoruz. Konuyla ilgili bakanlıktan bir heyet geldi ve kaleyi inceledi. İnşallah olumlu sonuç alacağımızı düşünüyorum. Yine Ginolu bölgesinde kamp alanı yapmayı düşünüyoruz. Alt yapısı da hazır. Şehrin gürültüsünden arınmak, kendini dinlemek isteyenlerin adresi Çatalzeytin. Yazı ayrı güzel, kışı ayrı güzel ilçemiz umut ediyorum ki ileriki yıllarda Kastamonu’nun parlayan yıldızı olacak.” dedi.

Önceliğimiz rehabilitasyon eğitim merkezi

Japonya Hükümetinin sağladığı destekle hayata geçen rehabilitasyon eğitim merkezinin ilk öncelikleri olduğunu vurgulayan Demir, “Bu merkeze 90 bin dolarlık hibe desteğini Japonlar verdi. Proje, Halk Eğitim ve Çatalzeytin Belediyesi destekli, 100 yataklı kapasiteli bir yer olacak. 2020 başlarında binayı teslim edeceğiz. Kastamonu bölgesinde örneği olmayan rehabilitasyon eğitim merkezimizle hizmet edeceğiz. Çatalzeytin’i iyi bir yere taşımak için bu ve bunun gibi projeler için büyük yatırımcılar gerekir. Çatalzeytin’i tam olarak şahlandırdığımız zaman sahilde turizmi de canlandırırız.” diye konuştu.

Sultangazi Belediyesi ile kardeşiz

Sultangazi Belediyesi ile Çatalzeytin Belediyesi’nin kardeş olduğunu hatırlatan Ahmet Demir  yerel idare ve iş insanlarıyla  birlik içerisinde olduklarını belirterek şunları söyledi: “Geçtiğimiz temmuz ayında Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun’un ilçemizde gerçekleştirdiği iki günlük ziyaret her açıdan olumlu geçti. Bazı girişimlerimizi yakından görme fırsatları oldu, birçok noktada bilgi ve fikir paylaşımında bulunduk. İnşallah en kısa zamanda değerli katkılarıyla Çatalzeytin daha da güçlenecektir.”

İş adamlarımızla ne kadar gurur duysak az

“İlçemiz adına görev aldığım günden beri Çatalzeytin için koşturan bir ekibe sahibim. Tek derdimiz Çatalzeytin. Sabahtan akşama kadar Çatalzeytin için neler yapabileceğimizi düşünüyoruz. Belediyeciliği yaparken odak noktamıza insanı aldık. Önemli olan insanları mutlu etmek. İlçedeki eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Sadece bir buçuk milyon ile 2 milyon arası bir bütçe ile bir şeylerin yapılması zor. Sürekli Ankara’da bakanlıklar ve genel müdürlerle toplantılar ve görüşmeler yapılıyor. Hem farkındalığı hem de taleplerimizi iletiyoruz.  İstanbul başta olmak üzere Karabük ve Ankara’da ülke ekonomisine önemli kazanımlar sağlayan çok kıymetli Çatalzeytinli iş adamlarımızın her zaman ilçeleri için taşın altına elini koyan tarafta olmaları takdire şayan. İlçemizde birçok yapı ve araçta iş adamlarımızın katkıları var. Cesaretle ve daha güçlü olarak iş insanlarımızın varlığından gurur duyup, onların kıymetli katkılarıyla daha güvenle hizmet edebiliyoruz.” 

Liman mücavir alanda, ancak işletmesi bizde değil

Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir, limana belediyenin yatırım yapmasının önünde mevzuattan kaynaklı engellerin olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Belediye olarak sıkıntılarımızdan bir tanesi balıkçı barınağının iç kısmı. Liman bizleri çok üzüyor. Limanı, Su Ürünleri Kooperatifine veriyorlar. Oysa ki belediye mücavir alanında olan bir bölge. Birisi geldiği zaman 'Belediye çalışmıyor mu?' diyorlar. Buranın yönetimi başkasına verilmiş. Balıkçı barınağında çok büyük hayallerim vardı. Bazı mevzuatlar önümüzde engel. Mevzuatı aşabilsek ya da yasa değişikliği olsa bu liman Çatalzeytin için büyük bir hazine. Şu an harap bir halde olan bölgeye bir şey yapamıyoruz, elimizden bir şey gelmiyor.”