Çelebioğlu, İlçeleri Ziyaret Etti

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, Kastamonu'nun hizmet noktasında özellikle ilçelerin yüzüstü bırakıldığını belirterek, Kastamonu'ya hizmet etmenin bir borç olduğunu ve bu borcu ödemek için de gece gündüz çalışacaklarını kaydetti.

  • 390
Çelebioğlu, İlçeleri Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP KASTAMONU MİLLETVEKİLİ ADAYI HÜSEYİN SELAMİ ÇELEBİOĞLU; “KASTAMONU HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULACAK”

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, Seydiler, Küre, İnebolu ve Tosya ilçelerini ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

1 Kasım Erken Genel Seçimleri öncesinde çalışmalarını hızlandıran Hüseyin Selami Çelebioğlu, Seydiler, Küre, İnebolu ve Tosya’da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşarak halkın gösterdiği sevgiye layık olabilmek için gece gündüz dur durak bilmeden çalışacağını belirtti.

Türkiye’nin 1 Kasım’da önemli bir seçime gireceğini hatırlatan Çelebioğlu, Kasım 2015 seçimlerinin Türkiye’yi ilgilendirdiği kadar Kastamonu’yu da yakından ilgilendirdiğine dikkat çekti.


“KASTAMONU HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULACAK”
1 Kasım seçimlerinin Kastamonu’nun kader seçimi olacağına işaret eden Çelebioğlu, “Biz İnebolu’nun da, Abana’nın da, Bozkurt’un da, Çatalzeytin’in de, Cide’nin de, Doğanyurt’tun da sorunlarını çok iyi biliyoruz. Kastamonu’nun, İnebolu’nun kahraman evlatları maalesef hak ettiği değeri görmüyor. Öncelikle yapmamız gereken hak edilen değeri sağlamaktır. Biz Kastamonu’nun, İstiklal Madalyası sahibi Yiğit İnebolu’nun hak ettiği değer sağlayacağız. İnebolulular, Abanalılar, Bozkurtlular, Çatalzeytinliler, Cideliler ve Doğanyurtlular sağlık hizmetlerinin en iyisini hak ediyor. Benim hemşerim hasta olduğunda hem ulaşımda yaşanan sıkıntılar nedeniyle hem de hastanelerimizdeki fiziki alt yapı yetersizliği nedeniyle perişan oluyor. Buradan söz veriyorum ki tüm hemşerilerime hak ettikleri sağlık hizmetlerini getireceğiz. Bu bizim boynumuzun borcudur. Benim hemşerilerimin evlerine giden köy yolları kar yağdığı için kapanmamalıdır. Sahil ilçelerimizde yaşanan ulaşım ve yol sıkıntısını çözeceğiz. Benim hemşerilerimin kar yağdığı için yoları ulaşıma kapanmamalı, elektrikleri kesilmemelidir. Biz artık bu yüzüstü bırakılmışlıktan bir an önce kurtulmalıyız. Bir ve beraber olarak hemşerilerimizle beraber bu sarmalın içerisinden çıkacağız. Sahil ilçelerimiz hak ettiği değeri bulacak. İnebolu ekonomisine can verecek önemli bir limana sahibiz. Biz limanı küçültmeye çalışıyoruz. Ancak liman küçültülerek İnebolu büyütülemez. İnebolu, limanını büyüterek büyür, ekonomisi gelişir ve dışarıya göç verme sorunundan kurtulur. Biz yapılan her türlü eylemin takipçisiyiz. Şu asla unutulmamalıdır ki hem Kastamonu halkı hem de İnebolu halkı sahipsiz değildir. Biz Kastamonu’yu el birliği ile yine Kastamonu’nun evlatları olarak Türkiye’nin en üst düzeyinde bulunan vilayetleri arasına getireceğiz. Biz Kastamonu’yu dünya vilayetleri arasında yer aldıracağız. Bunun için çok çalışacağız” dedi.

“KASTAMONU HALKI İLE BERABER YAŞAYACAĞIZ”
Ülkenin ekonomik darboğazdan geçtiğini ve halkın ekonomik zorluklarla baş etmek zorunda bırakıldığını ifade eden Çelebioğlu, “İlçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu hayatlarını emekli maaşları ile sürdürmeye çalışıyor. Emeklilerimiz aldıkları 3 kuruş ile ay sonunu çok zor getiriyor. İşte biz bu sebeplerden ötürü her emeklimize hem Ramazan Bayramında hem de Kurban Bayramında iki maaş ikramiye vereceğiz. Bu bizim boynumuzun borcudur. Asgari ücret almak yoksulluk sınırının altında yaşamak demek değildir. Asgari ücretin temel anlamı bir ülkede yaşayan vatandaşın hak ettiği değeri almasıdır. Devlet asgari ücretle çalışan vatandaşından vergi almaz. Biz asgari ücreti hem 1500 TL yapacağız hem de asgari ücret üzerinden alınan vergiyi kaldıracağız. Bu da bizim boynumuzun borcudur. Yaşanacak bir Türkiye için verdiğimiz her sözün arkasındayız ve mutlaka yerine getireceğiz. Halkımızı çok lanse ettirilmese de çok büyük ekonomik sorunlarla baş etmek zorunda bırakıldı. Ekonomik gücü olmayan her aileye 720 TL gelir desteği sağlayacağız. Eğer devlet sosyal devlet ise vatandaşının cebinden 1 kuruş dahi çıkmadan vatandaşına sahip çıkacak. Anne adaylarımıza 240 TL temel ihtiyaçlarını karşılaması için çocuk katkısı sağlayacağız. Eğer çocuğu anaokuluna başlayacaksa katkı tutarı 400 TL olacak. Biz bunu başarmak zorundayız. Yaşanacak bir Türkiye, Yaşanacak bir Kastamonu kurmak zorundayız. İnebolu’dan başlatmış olduğumuz ateş tüm Kastamonu’yu saracak” diye konuştu.

Halkın gösterdiği sevginin hiçbir zaman karşılıksız kalmayacağını aktaran Çelebioğlu, şöyle konuştu: “Yıllarca ihmal edilen ilçelerimizin sorunlarını çözmek için her türlü girişimde bulunağız. Vaatlerimizi sadece söylemlerde bırakmayacağız. Yapacağımız icraatlarda çözümü herkesin görecek”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)