Çelik, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Bozkurt ilçesini ziyaret etti.

  • 841
Çelik, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik Bozkurt'ta Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle buluştu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.

HEDEFLERİNE HIZLA ULAŞAN TÜRKİYE

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Türkiye’nin önü açılacak, ekonomideki yapısal dönüşüm hızlanacak, 2023 başta olmak üzere bütün hedeflerimiz daha da yukarılara taşınacaktır. Yeni sistem ile birlikte yatırım ve icraatlar hızlanacak ve yaygınlaşacak, tüm kesimler ve tüm sektörler bu yeni refah artışından pay alacaktır. Yeni sistem ile birlikte ekonomide hedeflenen dünyada ilk 10’a girme iddiamız daha da güçlenecektir.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ BİRLİK, BERABERLİK, HUZUR VE REFAH GETİRİR

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuru için önemli bir adımdır. Refah içinde ve huzurlu bir gelecek için yeni sistemle birlikte nice adımlar atılacaktır. Yüzde 50 ve üstü oy alan bir Cumhurbaşkanı ülkenin teminatı olacaktır.Yeni sistemin getireceği istikrar ve güven ortamı Türkiye’nin daha güçlü bir atılım dönemine girmesine vesile olacaktır. Gelecek olan artık bir yükseliş dönemidir. Türkiye her alanda büyüme ve atılım dönemine girecektir. Beka kaygısı olmayan, yüklerinden kurtulmuş, geleceğe güvenle bakan bir Türkiye’de hızlı bir reformlar dönemi başlayacak, demokrasimiz gelişecektir.Türkiye her alanda mesafe katedecek ve hız kazanacaktır. Yeni sistem ile birlikte, Türkiye dünyayı kıskandıran bir ivme yakalayacaktır. Ülkemizin demokrasi ve özgürlük destanı yazdığı 15 Temmuz dan sonra 16 Nisan’la birlikte Türkiye artık yepyeni bir döneme giriş yapacaktır. Artık hiç kimse ve hiçbir güç Türkiye’yi yolundan döndürmeye yeltenemeyecek, Türkiye daha da büyüyecektir. Yeni sistem ile birlikte, Türkiye bölgesinde yükselen bir ışık, mazlumlara ise daha fazla umut olacaktır.

VESAYET DÜZENİ SONA ERECEK VE DEMOKRASİMİZ SINIF ATLAYACAK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile darbeler artık tarihe karışacak. Türkiye’deki mevcut sistem darbelere zemin hazırlamaktadır. Artık darbelere zemin ve ortam hazırlayan bu sistemi değiştirmek hem istiklal hem de istikbal meselesi haline gelmiştir. Mevcut sistemde, siyasi iktidar zayıf olunca, bürokratik vesayet güç kazanıyor ve ülke dış müdahale ve operasyonlara açık hale geliyor.Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu riskler ortadan kalkacak,milletin tam hakimiyeti ile birlikte Türkiye’nin demokrasi çıtası yükselecektir.

GÜÇLÜ MECLİS ADİL TEMSİLİYET

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Meclis Türkiye tarihinde hiç olmadığı kadar güçleniyor.Kanunlar artık hükümetin teklifiyle değil, sadece milletvekillerinin teklifiyle çıkarılacak, Meclis sadece kanunları hazırlayıp çıkarmakla kalmayacak, Cumhurbaşkanını ve Hükümeti de denetleyecek, yürütmenin Meclis’ten çıkarılmasıyla birlikte Milletvekilleri kendi illerinin proje, icraat ve sorunlarına odaklanacaktır.

GÜÇLÜ İKTİDAR, DAİMA İSTİKRAR

Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri 5 yılda bir aynı gün yapılacak, Cumhurbaşkanları en az %50+1 oyla ve en fazla 2 dönem için seçilecek, güvenoyunu direk milletten alacak, 5 yıllık kesintisiz istikrar dönemleri gelecektir. Erken seçim ihtimali iyice azalırken uzlaşma kültürü ön plana çıkacaktır. Hükümet kurulamama krizleri, milletvekili pazarlıkları tarih oluyor. Milletin önüne artık iki sandık konacak ve Meclisi de Hükümeti de millet seçecektir. Seçilenler bir sonraki seçimde hesabı doğrudan millete verecektir.

AK Parti Milletvekili Metin Çelik'e ziyaretinde İl Başkan Yardımcıları Fatih Bekar, Eren Vural, Bozkurt İlçe Başkanı Mehmet Balta ve ilçe teşkilatı eşlik etti.