'Cennet annelerin ayakları altındadır'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımlardı.

  • 3673
'Cennet annelerin ayakları altındadır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Çelik; "Emekleri,sabır ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren, insanlığa her zaman umut olan kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.

Cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın, kadını ve erkeği madalyonun iki yüzü gibi gören bir medeniyetin mensupları olarak, iş ve aile yaşamında, eğitimde, sağlıkta ve diğer tüm alanlarda kadınların konumunu hak ve adalet ölçüleri içerisinde ileriye taşıma adına çok önemli çalışmalar yaptık. Kadını hayatın her alanında hak ettiği konuma çıkartacak tedbirleri aldık, imkânları sağladık. İş hayatında kadın istihdamını ciddi oranda artırdık. Bundan sonra da, 2023 hedeflerimize kararlılıkla yürürken, başımızın tacı olan kadınlarımızı her alanda daha daha iyi bir konuma yükseltmekte kararlıyız. Kadının ve erkeğin her şeyden önce insan oldukları ve ikisinin de yaşamın içerisinde güçlü  olması gerektiği inancındayız ve bu maksatla kadına yönelik şiddeti engellemeye yönelik bir çok tedbiri hayata geçirmeye devam ediyoruz.

Bu düşüncelerle 10 Aralık 1919’da ülkemizi işgale karşı Anadolu’da ilk kadın mitingini düzenleyen, ortaya koydukları mücadele ile Kurtuluş Savaşında ayrı bir yer edinen Şehit Şerife Bacı, Halime Çavuş gibi bir çok cesur türk kadınını, 15 Temmuz darbe girişimi ve terörle mücadele sırasında yitirdiklerimiz gibi geçmişten bugüne ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için şehit olan tüm kadınlarımızı saygı ve minnetle anıyorum."