Çevre ve Şehircilik Bakanından Kastamonu'ya Destek

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile görüştü.

  • 603
Çevre ve Şehircilik Bakanından Kastamonu'ya Destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz haftalarda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı ziyaret eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yoğun Ankara temaslarına devam ederek bir ziyaret de Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’ya gerçekleştirdi.

Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, burada Adalet ve Kalkınma Partisi Kastamonu Milletvekilleri Metin Çelik ve Murat Demir ile birlikte, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’yı ziyaret etti. Bakan Sarı’nın TBMM’deki makamında gerçekleştirilen ziyarette Tahsin Babaş, Kastamonu için hazırlamış olduğu projeleri Bakan Sarı’ya sundu. Projeleri ve çalışmaları hakkında Bakan Sarı’ya detaylı bilgiler veren Babaş, “Sayın Bakanımız ile yaptığımız görüşmeler oldukça olumlu geçti. Kendisine hazırlamış olduğumuz projelerimizi dosyalar halinde sunduk. Sayın Bakanımıza sunduğumuz konular içerisinde; Kastamonu’da yapılmasını planladığımız Atık Su Arıtma Tesisi, Güneykent Projesi ve Kentsel Dönüşüm çalışmalarımız vardı. Ayrıca Sayın Bakanımızdan; halk sağlığının korunması yönünde şartlı nakdi yardım yapılması, yol süpürme aracı ve çöp toplama aracı konusunda da taleplerimiz oldu” dedi.

Tüm taleplerinin Bakan Sarı tarafından olumlu karşılandığını belirten Babaş, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın da Kastamonu için gereken desteği esirgemeyeceklerini söylediğini ifade etti.

“GÜNEYKENT PROJESİ İLE KASTAMONU’DA YENİ BİR ŞEHİRLEŞME OLACAK”

Güneykent Projesi’ne yönelik olarak da mücavir alan taleplerini Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı’ya ilettiklerini söyleyen Babaş, sundukları projelerin gelecek yıllarda Kastamonu’ya çok önemli artıları olacağını kaydetti.

Babaş, “Biz, Güneykent konusuna çok özen gösteriyoruz. Güneykent, şehrin 25-30 yıllık gelişimini kapsayacak çok önemli bir proje. Yaklaşık 1300 hektar bir alan üzerinde ciddi bir yapılanma ve yeni bir şehirleşme olacak” diye konuştu.

Güneykent Projesi’nde çok yüksek katlı binaları uygun görmediklerini aktaran Babaş, burada maksimum altı katın inşa edileceğini söyledi.

(İHA)