CHP'den Aydın'a kınama!

CHP Kastamonu İl Başkanlığı Yönetim Kurulu, MHP'li Yüksel Aydın'ı hakaret ve iftira dolu sözlerinden dolayı kınadı.

  • 1399
CHP'den Aydın'a kınama!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanlığı Yönetim Kurulu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yedek MYK Üyesi Yüksel Aydın'ın MHP İnebolu İlçe Kongresinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hikmet Erbilgin ile Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'ya yönelik hakaret ve iftira dolu ifadelerini şiddetle kınadıklarını belirtti.

CHP İl Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Halkımız, İl Başkanımız Hikmet Erbilgin'i Yüksel Aydın'ın yalan ve iftiralarından değil; ranta kurban edilmek istenen Alparslan Türkeş Botanik Parkı ihalesine karşı durup öneri getiren siyasetiyle, belediyenin kasasına  fazladan 53 milyon 150 bin lira koyarak sağladığı kamu kaynağından, 6 Şubat depremlerinin hemen ardından belediyenin konut için satışa çıkardığı dolgu toprak arazilere yükselttiği itiraz ile Kastamonu’yu bir cinayet mahallinden kurtarışından, Kastamonu hakkını alsın diye verdiği mücadelesinden, bu şehrin insanları için yaptığı dürüst ve etkin siyasetinden bilir. Kastamonulular Milletvekilimiz Hasan Baltacı'yı Yüksel Aydın'ın hakaretlerinden değil; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir gün dahi Kastamonu'yu dilinden düşürmeyişinden, bu şehrin yoluna, hastanesine, fabrikasına, esnafına, köylüsüne sahip çıkışından, Kastamonu hakkını alsın diye döktüğü terden, çalışkanlığından, ahlaklı siyasetinden bilir. Kastamonu iki evladını da yüreğinden bilir, sahip çıkar.

Ne acıdır ki, Yüksel Aydın kendisinin sürdürmekte ısrarcı olduğu kirli dil siyasetini Kastamonuluların mahkum ettiğini anlayamamıştır. 90 binden 37 bine gerileyen oylarının analizini yapmak yerine Kastamonu’nun iradesine öfkeyle saldırmayı seçmiştir. Kendisini Kastamonuluların vicdanına teslim ediyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Yönetim Kurulu olarak, İl Başkanımızın ve Milletvekilimizin yanındayız. Biliyoruz ki; Kastamonu’nun hakkını aramaktan bir gün bile geri durmayan bu şehrin iki evladı Kastamonululara ve bizlere emanettir."