CHP'den istifa etti! Babaş'a destek verecek

CHP Kastamonu İl Yönetimi Kurulu Üyesi Bıyıklı, istifa ederek Tahsin Babaş'ın yanında yer alacağını açıkladı.

  • 1285
CHP'den istifa etti! Babaş'a destek verecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Bıyıklı, partisinden istifa ederek Tahsin Babaş'a destek vereceğini açıkladı.

Bıyıklı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bugüne kadar şanla şerefle ve onurla Atatürk'ün partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'ne bütün samimiyetimle bağlıydım. Özellikle son dört yıl içerisinde hem üniversite komisyonluğu üyeliği hem üniversite başkanlığı aynı zamanda da gençlik kolları başkan yardımcılığı görevlerini layıkıyla üstlendim. Bunun ardından CHP Kastamonu İl Başkanlığı tarafından il yönetimine asil üye olarak girmeye hak kazandım. Fakat gördüm ki gençlik kollarındaki ideallerimiz, gözü karalığımız ve inanmışlığımız il yönetimi tarafından suistimal ediliyordu. Tabi ki vazgeçmedim, parti içinde bulunduğum süre boyunca öncelikle parti içi muhalefet ahlakını kuşanarak içeride mücadele verdim.

Gelinen nokta itibariyle partimizde Atatürkçü çizgide bulunan pek çok büyüğümüzün ve kardeşimizin de tasfiye edildiğine şahit oldum. Demokrasiyi benimsemiş bir şahsiyet olarak içerde anti demokratik bir yönetim bulunması hem de Atatürk'ün partisinde böyle durumların yaşanması beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Cumhuriyetimizin temellerinden kabul ettiğimiz demokratik tutumlar maalesef artık partimiz içerisinde uygulanmıyordu. Bunun neticesinde ve böyle bir ortamda yerel seçim sathına girildi. Ben de çocukluğumdan itibaren Kastamonu'da yaşamış ve ticaret yapmış bir kişi olarak şehrimizde pek çok sorunu partime ilettim. Fakat ne Sayın Vekilimiz Hasan Bey ne de parti yönetimi benim belirtmiş olduğum itirazlara ve sorunlara benimle aynı hassasiyeti göstermedi. Gördüm ki artık partimizde temsil anlamında artık bir kıymetimiz kalmamıştı. Üstelik partimizin yöneticilerinin de yavaş yavaş Atatürk'ün çizgisinden çıktığını görmeye başlamıştım. İdealist bir Türk genci olarak yerel seçimlerin parti logolarından ziyade projeler odaklı bir seçim süreci olması gerektiğine inanıyorum.

Şehrime, Kastamonu’ya, aşık bir Türk genci olarak parti içini yönetemeyen CHP'nin şehrimize fayda sağlayacağı konusunda ciddi tereddütlerim vardı. Bu tereddütlerim CHP'nin açıkladığı projelerden sonra artık kesinleşmişti. Ben de bu sebeple daha önce şehrimize pek çok hizmette bulunmuş Tahsin Babaş'ın projelerini daha gerçekçi buldum. Çünkü bütün öznem; benim ve ailemin yaşadığı Kastamonu'nun gelişmesiydi. İdeolojik kutuplaşmaların değil akılcı stratejilerin takipçisi olan bir genç olarak artık CHP'ye destek vermem zaten düşünülemezdi.

Büyük şair Mithat Cemal Kuntay’ın 'Eğilme, zincirin altınsa da hatta koparıp kır, susmak ne demekmiş yere göğe haykır' mısralarını kendime şiar edinerek Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi üyeliğimden kamu oyunun önünde istifa ediyorum.

Bu istifanın öznesini yalnızca ve yalnızca Atatürk'ün çizgisi ve çok sevdiğim Kastamonu'ya daha faydalı olmak arzusu oluşturmaktadır. Açıkça ifade ediyorum ki şu anda CHP Kastamonu İl Başkanlığına Büyük Atatürk bizzat gelip aday olsa dahi maalesef kazanamayacağı bir CHP yönetimi bulunmaktadır.

Söylediklerimi ispat edecek pek çok argümanım da net bir şekilde bulunmaktadır. Eğer partinin içinden bir karalama kampanyası ile karşılaşırsam bütün argümanlarımı açık bir şekilde paylaşacağıma söz veriyorum.

Ben Özcan Bıyıklı olarak haysiyetimle, şerefimle bu açıklamayı yapmayı kendime ve şehrime borç bilirim. Bu süreçte benimle birlikte olan bütün arkadaşlarıma ve büyüklerime çok teşekkür ederim. Fakat bilinsin ki gerçek mücadelemiz yeni başlamaktadır. Daha güzel bir Kastamonu ve projelerin konuşulduğu bir Kastamonu için siyasi mücadelemi Tahsin Başkanın yanında sürdüreceğim.

Her şart ve durumda ne kendi çizgimden ne de benimsemiş olduğum Atatürk'ün çizgisinden hiçbir taviz vermeden şehrimize hizmet etmeye hazırım. Ne Mutlu Türküm Diyene."