CHP'den Kastamonu'da 23 Nisan kutlaması

TBMM'nin kuruluşunun 102'nci yılı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programlarla kutlandı.

  • 2850
CHP'den Kastamonu'da 23 Nisan kutlaması

Parti Meclis üyesi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak, İl Kadın Kolları Başkanı Devrim Ezgi Şahin, İl Gençlik Kolları Başkanı Alican Yılmaz’ın da katılımıyla 23 Nisan kutlamalarını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi, kent merkezinin dışında Devrekani ve Taşköprü ilçelerimizde de çocukların bayramını kutladı.

Genel Merkez tarafından gönderilen otobüsle sokak sokak gezen Cumhuriyet Halk Partisi il teşkilatı, Taşköprü’de meşalelerle karşılandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından CHP otobüsü kent merkezinde tur attı.

Şarkılar ve marşlar eşliğinde çocukların ayaklarına kadar giden CHP’liler, çocuklara çeşitli hediyeler dağıtarak bayramlarını kutladı.

Çelenk sunma töreninde konuşan CHP Parti Meclis üyesi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, “Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin önderi. Yaptığı hiçbir şeyi tesadüfe bırakmamıştı. Milli egemenliği bu ülkenin milletinin çocuklarına armağan etti. Milli egemenliğin geleceğini de bu ülkenin gençlerine emanet etti. Bu emaneti alıp geleceğe taşıyacağız. Çünkü Mustafa Kemal egemenlik bir hanedanın, onların yanaşmalarının elinde olursa bu ülkenin çocuklarının yatağa aç gireceğini çok iyi biliyordu. Bu milletin çocukları kitaba ve hastaneye ulaşamaz bunu çok iyi biliyordu. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında hiçbir fırsatçılığa izin vermeden milletin emeğini yeniden iktidar yapmak için bu milletin çocuklarını yeniden iktidar kılmak için güçlendirilmiş parlamenter sistemi yeniden kuracağız. Onun için çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız ve fırsatçılığa asla izin vermeyeceğiz” dedi.

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin ise “Gazi Meclis bu ülkenin temelidir. Tek adamlar gelir geçer, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu ülkenin çocukları Atatürk’ün ve onun cumhuriyetinin izinde ve idealinde bu ülkeyi geleceğe taşıyacaktır. Bu kararlılık bizi bugün yaşadığımız tek adam baskısının içerisinden çekip alacak biricik yoldur. Bugün yaşadığımız karanlığı aşacak irade o meclisin ışığında saklıdır” dedi.

Kışla Parkı’nda da gün içerisinde çocuklara yönelik yüz boyama etkinliği düzenlendi.

CHP’nin kutlamaları gece de devam etti. Artık geleneksel hale getirilen Fener Alayı yürüyüşü, vatandaşların da katılımıyla Kışla Parkı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdü.

Fener alayı sonunda katılımcılara teşekkür ederek seslenen Milletvekili Hasan Baltacı, “Benim burada gördüğüm manzara şu. Siz bu ülkede kötülüğün yenemediği dirençsiniz. Siz bu ülkede ihanetin aşamadığı barikatsınız. Siz bu ülkede ve bu şehirde karanlığın yenemediği umutsunuz. Siz Mustafa Kemal Atatürk’ün egemenliği armağan ettiği milletin çocuklarısınız. Siz bu ülkenin geleceğini emanet ettiği milletin gençlerisiniz. Şimdi kuracağımız bir gelecek var. O geleceğe adım adım yürüyoruz. Çoğalarak yürüyoruz. Yapmamız gereken şey daha çok çalışmak, daha çok çalışmak, daha çok çalışmaktır. Siz geleceksiniz, umutsunuz. Siz ülkemsiniz, siz insanlarımsınız” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin ise “Gençlerimizle gurur duyuyorum. Gençlerimizle gurur duyuyoruz. Öyleyse bu şehirde gönlü demokrasiden, cumhuriyetten yana atan gençlerimizi aramızda olmaya devam ediyorum. Bu şehirde Şerife Bacı’nın ruhunu ayağa kaldıran kadınlarımızla gurur duyuyorum. Bu şehrin kadınlarını el ele, omuz omuza mücadele etmek üzere aramıza davet ediyorum. Değerli arkadaşlarımız tek adamlar gelir geçer. Esas olan millet iradesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’de Türk milletinin ta kendisidir. O iradeyi yeniden ayakları üstüne dikecek, yeniden iyileştirilmiş parlamenter sistemi kuracak güç, bizlerin ve sizlerin elinde. Öyleyse 19 Mayıs’ta bu fener alayına katılan değil, çağıran olmanız gerekiyor. Bu meydandakiler Kastamonu’yu ev ev, sokak sokak yeniden millet iradesinin altında birleşmeye çağıran olması gerekiyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 81 ilden çocuklarımızı ağırladı. Çünkü o çocukların Atatürk’ün izinde Cumhuriyetin ışığında geleceğe hazırlamak için kararlı iradeyi ortaya koyuyordu” şeklinde konuştu.