CHP, 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' için sahada

'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' raporunu kitap haline getiren CHP, sistem hakkında merak edilenleri anlatmak için harekete geçti.

  • 1987
CHP, 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' için sahada

Parti Meclisi’nde onaylanan ve redaksiyonu tamamlanan “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” raporunu kitap haline getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri başta olmak üzere sistem hakkında merak edilenleri anlatmak için harekete geçti.

CHP Kastamonu İl Başkanlığı, başlattığı çalışma kapsamında ilk olarak Kastamonu Oto Tamircileri Sanatkârları Esnaf Odası ile Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birlik Başkanı Dursun Ergin’i, Kundura İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı Mehmet Kalyoncuoğlu’nu, Madeni Eşya İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fehmi Yılmaz’ı, Devrekâni Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Altıkulaçoğlu’nu, Terziler Odası Başkanı Necdet Karaalioğlu’nu ve Kastamonu Ağaç İşleri İmal ve Satıcıları Odası Başkanı Hakan Küçükoğlu’nu ziyaret etti.

İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak, İl Sekreteri Burak Livan, İl Başkan Yardımcıları Recep Akgül ve Serkan Karayılan ile İlçe Başkan Yardımcısı Talat Arkun’dan oluşan CHP heyeti, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi’yle birlikte mutabakat metni imzaladığı sistemle ilgili oda başkanlarına detaylı bilgi aktarıp, güçlendirilmiş parlamenter sistem kitapçığı takdim etti.

Ziyaretler sonunda konuyla ilgili açıklama yapan CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, “Gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretlerde kıymetli oda başkanlarımızla, ülkemize adalet, barış, refah ve huzur getirmesi inancıyla hayata geçirmeyi taahhüt ettiğimiz Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’i konuştuk. Misafirperverliklerinden ötürü tüm oda başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Diğer oda başkanlarımızı da ziyaret edip güçlendirilmiş parlamenter sistem kitapçığımızı takdim edeceğiz. Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında yeniden ayakları üzerine kaldıracağız” ifadelerini kullandı.