CHP Heyeti STK'ları Ziyaret Etti

CHP Heyeti, Kastamonu Ticaret Odası, Kastamonu Ticaret Borsası, Köy-Koop ve Türkiye Muhtarlar Derneği Kastamonu Şubesi'ni ziyaret etti.

  • 404
CHP Heyeti STK'ları Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 24. Dönem İstanbul Milletvekili ve Sosyalist Enternasyonal Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu Kastamonu Ticaret Odası, Kastamonu Ticaret Borsası, Köy-Koop ve Türkiye Muhtarlar Derneği Kastamonu Şubesi’ni ziyaret etti.

1 Kasım Erken Genel Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, 24. Dönem İstanbul Milletvekili ve Sosyalist Enternasyonal Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile birlikte sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

İlk olarak Kastamonu Ticaret Odası Başkanı Selçuk Arslan’ı ziyaret eden Hüseyin Selami Çelebioğlu ve Umut Oran Başkan Selçuk Arslan’dan Kastamonu’nun ekonomik durumu hakkında bilgi aldı. CHP’nin seçim vaatleri hakkında bilgi veren Çelebioğlu ve Oran ekonomide yaşanan durgunluğun hem esnaf üzerinde hem de sanayici üzerinde büyük yük oluşturduğunu ifade ettiler. Siyasi iktidarın ekonomi yönetiminde sınıfta kaldığını belirten Umut Oran, iş dünyasının yatırım yapma konusunda tereddüt içerisinde olduğunu ve istikrarsızlığın yatırımcıları ürküttüğünü söyledi.


“ARTIK FIRSATLARIN KAÇMASINA İZİN VERMEMELİYİZ”
Türkiye’deki teşvik sisteminin mutlaka illerin ekonomik düzeylerine göre yeniden belirlenmesi gerektiğine dikkat çeken CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Selami Çelebioğlu, “İlk yapılan teşvik uygulamasında Kastamonu 4’ncü sırada yer alıyordu. Yararlandığı imkanlar daha fazlaydı. Daha sonra teşvik bölgesi 6’ya yükseltildi ama biz Kastamonu olarak 4’ncü sırada kaldık. Neden? 6’ncı bölgede yer alan diğer iller önemli teşvikler alıyor. İş adamlarımız sağlanan teşviklere göre yatırım programlamasını gerçekleştiriyor. Bizim 6’ncı bölgede olmamız gerekirken 4’ncü sırada kalmamızın sorumlusu kim? Kalkınma Bakanlığı’nda bu işlerin takipçisi olması gereken siyasiler ne iş yapıyorlar? Eğer Ankara’da sesi daha gür çıkan milletvekillerimiz olsaydı biz şimdi 6’ncı teşvik bölgesinde olur, Kastamonu’muz için daha fazla teşvik alınmasını sağlardık. Bu teşviki Çankırı lastik fabrikası ile aldı. Denizli ve Diyarbakır özel uygulanan çağrı merkezi teşviki ile aldı. Elimizde imkân varken bu imkânlarını kullanamadık. Fırsatlar tek tek kaçtı. Artık fırsatların kaçmasına izin vermemeliyiz” dedi.

Siyasi belirsizliğin iş dünyası üzerinde etki oluşturduğunu ifade eden Kastamonu Ticaret Odası Başkanı Selçuk Arslan, 1 Kasım’dan sonra kurulacak yeni hükumetle ekonomideki dalgalanmanın son bulmasını beklediklerini dile getirdi.

CHP 24. Dönem Milletvekili Umut Oran ve milletvekili adayı Selami Çelebioğlu proje konusunda üzerilerine düşen hangi sorumluluk olursa yerine getireceklerini, Dünya Gazetesi temsilcileri ile görüşerek projenin ulusal ve uluslar arası boyutta duyurulmasını sağlayacaklarını kaydetti.


“MUHTARLARIMIZ İÇİN VERİLEN KANUN TEKLİFLERİ DİKKATE ALINMADI”
Köy-Koop’un ardından Türkiye Muhtarlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Leblebicioğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Umut Oran ve Selami Çelebioğlu, muhtarların sorunlarının çözümü için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne defalarca kanun teklifi verdiklerini ancak siyasi iktidar tarafından dikkate alınmadığını dile getirdi.
Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Leblebicioğlu ise siyasi görüş farklılığı gözetmeksizin herkese eşit mesafede hizmet etme gayreti içerisinde gece gündüz çalıştıklarını söyleyerek muhtarların özlük hakları, sosyal güvenceleri ve maaşları noktasında çalışma yapılmasının önemine değindi.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)