'CHP, olumsuz algı yaratmak istiyor'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik 'CHP Genel Başkanı ve CHP Milletvekili olumsuz bir algı yaratmak adına asılsız ifadeler kullanmışlardır' dedi.

  • 1139
'CHP, olumsuz algı yaratmak istiyor'

Milletvekili Çelik; "Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü bu yıldan itibaren aynı 57. Alay ve Sarıkamış Yürüyüşleri gibi Gençlik ve Spor Bakanlığımızın programına alındı. Bundan da büyük bir memnuniyet duyduk. Daha önceki yıllarda değişik tarihlerde (Ağustos, Haziran, Şubat, Eylül aylarında) yapılan yürüyüş, bu yıl 8-11 Haziran tarihleri arasında İnebolu’dan başlayıp Kastamonu’da sona erecek şekilde yapılmaktadır. Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşünün başlangıcı bu yıl bir açılış programının akabinde gerçekleştirildi.

Programa ve yürüyüşün başlangıç kısmına Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katıldı. Aynı gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu alışkın olduğumuz şekilde yine önüne konan yalan yanlış bilgileri okuyarak her yıl İnebolu’nun Kurtuluş Günü olarak 9 Haziran’da yapılan programın bu yıl Bakanın programı müsait olmadığı için 8 Haziran’a alındığını söylemiş. Öncelikle şunu ifade etmek isterim. Her yıl 9 Haziran’da İnebolu’nun Kurtuluş Günü değil Şeref ve Kahramanlık Günü kutlanır. Bu yıl da 9 Haziran’da düzenlenen programla kutlanmıştır. İnebolu hiçbir zaman işgal edilmemiştir ki Kurtuluş Günü olarak kutlansın. İnebolu’yu bombalayan yunan gemileri İnebolu’daki güçlü savunma karşısında karaya çıkamadan çekip gitmek zorunda kalmışlardır. 8 Haziran’da düzenlenen program ise daha önce farklı tarihlerde düzenlenmiş olup bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığının programına alınan Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü açılış programıdır. Bu durumu bildikleri halde programa katılan ve haberdar olan herkes tarafından takdir edilen Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşünün bakanlık programına alınmasından duydukları rahatsızlıktan olsa gerek hem CHP Genel Başkanı, hem CHP Milletvekili olumsuz bir algı yaratmak adına bu asılsız ifadeleri kullanmışlardır. Yine bu rahatsızlıktan dolayı ne uyduracağını şaşıran CHP İl Başkanı ve Milletvekili benim konuşmam sırasında Atatürk demediğimi belirterek büyük bir seviyesizliğe ve yalana imza atmışlardır. Bugüne kadar konuşmalarım ve paylaşımlarımda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hep hayırla yad ettiğimi, rahmet ve minnetle sürekli andığımı herkes bilir. Dün de konuşmam sırasında Atatürk dedim. Böyle olduğu halde Atatürk demeden sahneden indiğimi, Atatürk demekten imtina ettiğim yalanını yaymaya çalışanları Allah’a havale ediyorum. Bunlar hiç dönüp kendi partilerine bakmıyorlarmı? Atatürk’e Atatürk demeyeceğini söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu hala niye il başkanı olarak görevde tutuyorsunuz? Anlaşılan bu ve benzeri söylemler ile terör örgütünün siyasi sözcülüğünü yapan HDP ile olan ittifakınız nedeniyle partinizden kopmalar kimyanızı bozmuş. Böyle asılsız şeylerle bize saldırarak önümüzdeki süreçte yaşanacak kopmaları önlemeye çalışıyorsunuz. Bu yıl ilk defa Gençlik ve Spor Bakanlığımızın programına alınan ve pandemiye rağmen çok güzel bir şekilde icra edilip yerel ve ulusal basın ve medyada geniş şekilde yer alan Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü inşallah önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı şekilde yapılacaktır.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum."