CHP'den para ödüllü şiir, resim ve beste yarışması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla para ödüllü şiir, resim ve beste yarışması düzenliyor.

  • 600
CHP'den para ödüllü şiir, resim ve beste yarışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yarışmaya Kastamonu’dan olabildiğince çok başvuru yapılmasını istediklerini belirten CHP Kastamonu Parti Sözcü Özlem Eylem Kurt, “Çocuklarımızın içindeki Atatürk sevgisini yaptıkları resimle, yazdıkları şiirle, besteledikleri şarkılarla ortaya koymaları için 23 Nisan'da yarışma düzenliyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyetin büyük bir eğitim ve kültür devrimi olduğunu belirten, Cumhuriyet değerlerini yaşatmak için siyasi mücadele kadar çocukların hayal gücüne ve yaratıcılıklarına güvenmenin önemine işaret eden Özlem Eylem Kurt, “CHP olarak Milli Egemenlik mücadelemizin 100'üncü yılında resim şiir ve beste yarışması düzenledik. Çocuklarımıza kuruluş ve kurtuluş coşkusunu tekrar yaşatacağız. Çocuklarımızın içindeki Atatürk sevgisini yaptıkları resimle, yazdıkları şiirle, besteledikleri şarkılarla ortaya koymaları için 23 Nisan'da yarışma düzenliyoruz. Tüm çocuklarımızı yarışmaya katılmaya davet ediyorum. Unutturulmak istenen cumhuriyet değerleri ile çocuklarımızın bağlarının daha da artması için Kastamonu’dan olabildiğince çok çocuğumuzun bu yarışmaya eser vermesini istiyoruz.” dedi.

Çocuklara yönelik yarışmanın resim, şiir ve beste dallarında gerçekleştirildiğini ve bütün çocuklara açık olduğunu anımsatan CHP Kastamonu Parti Sözcüsü Özlem Eylem Kurt, 17 yaşından büyüklerin de beste kategorisinde yarışmaya katılabileceğine değindi.

Yarışmanın ödüllerine ilişkin bilgi veren Kurt, Beste Yarışması Büyükler Kategorisinde birinci olana 50, ikinci olana 30, üçüncü olana da 20 bin lira ödül verileceğini belirtti.

Özlem Eylem Kurt, resim, şiir ve beste yarışmalarında eserleri dereceye giren öğrencilerden birincinin 20, ikincinin 15, üçüncülerin de 10'ar bin lira ödül alacağını aktardı.

CHP Kastamonu Parti Sözcüsü Özlem Eylem Kurt, "Egemenliğimizin 100'üncü yılında çocuklarımızın gözünden Cumhuriyet ve kazanımlarına dair hayallerini görmek istiyoruz. Resimlerinde, şiirlerinde, bestelerinde Cumhuriyete bakışlarını, özlemini duyduklarını kısacası onlara bırakmamız gereken dünyayı onların gözünden görmek, hissetmek için çocuklarımızın eserlerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yarışma hakkında detaylı bilgi ve şartnameler için 23nisan.chp.org.tr adresinin ziyaret edilmesini isteyen Özlem Eylem Kurt, yarışmaya katılmak isteyenler için son başvuru tarihinin 27 Mart 2020 Cuma günü olduğunu kaydetti.