CHP'den "İşe alınacaklar önceden belirlendi" iddiası!

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, işe alınacakların mülakat öncesi belirlendiğini iddia etti.

  • 850
CHP'den "İşe alınacaklar önceden belirlendi" iddiası!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin yazılı açıklamasında; "Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ne bağlı okullarda bakım, onarım ve temizlik işlerinde çalışmak üzere 9 ay süre ile istihdam edilecek 600 kişi için merkez ve ilçelerde, Milli Eğitim Müdürlüğü’nce belirlenen komisyonlar huzurunda mülakat gerçekleştirilmiştir. Gün boyu süren mülakat sınavlarına il genelinde yaklaşık 4 bin kişi başvuruda bulunmuştur.

İşe alınacakların mülakat öncesi belirlendiği, AKP il ve ilçe başkanlıkları eliyle eş, akraba listelerinin hazırlandığı, okul idarecilerinin objektif bir değerlendirme ile iş yapacak personel talep ettikleri ancak AKP örgütlerinden baskı gördükleri iddiaları tarafımıza ulaşmıştır.

Bize ulaştırılan listelere göre; H.K, E.M, S.B, Ö.A, F.D vb. isimlere şimdiden iş garantisi verildiği iddiaları üzücüdür. Herkesin bu ülkenin, bu şehrin yurttaşı olduğu asla unutulmamalı, liyakate mutlaka önem verilmesi gerektiği bir kez daha hatırlanmalıdır.

Mülakat sınavlarında başarılı olup 1 Ekim’de göreve başlayacak ve 28 Haziran 2019’a kadar okullarda çalışacak olan isimlerin aynı zamanda vicdanları yaralayan bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."