CHP'li Bıyıklı'dan Sitem: 'Milli Bayramlarımız Eski Coşkusunu Kaybetti'

  • 876
CHP'li Bıyıklı'dan Sitem: 'Milli Bayramlarımız Eski Coşkusunu Kaybetti'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Kastamonu İl Başkanlığı ve Gençlik Kolları tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na ayrı bir çelenk sunumu gerçekleştirildi. Çelenk sunumu sonrasında konuşan İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, dar kalıp içerisine sığdırılan Milli Bayramlarımızın en halinden eser kalmadığını vurguladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde CHP İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Çelenk sunumu sonrası Mustafa Kemal Atatürk ile şehitler anısına saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı okundu.

CHP İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı başta gençler olmak üzere tüm halkın bayramını kutladı. Bıyıklı, Atatürk’ün Samsuna çıkarak Kurtuluş Savaşını başlatışını ve emperyalizme karşı direnişinin 97’nci yıl dönümünü daha büyük etkinlikler ile kutlamak istediklerini ancak çelenk koyma iznini bile çok zor aldıklarını ifade etti.

Türkiye’de milli bayramların eski görkeminin kalmadığını dile getiren CHP İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı: “Artık ülkemizde milli bayramlarımız göstermelik olarak kutlanıyor. Eskiden bayramlarımız bütün protokolün, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlanırdı. Ancak milli bayramımız Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün programı ile sınırlandırıldı ve sıradan bir gün haline dönüştürülmeye çalışıldı” dedi.

“LAİKLİKTEN KİMSE PARÇA KOPARAMAYACAKTIR”
Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının önünde saygıyla eğildiklerini vurgulayan Bıyıklı: “Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece cumhuriyetin değerlerinden hiç kimse yontma yapamayacaktır. Laiklikten kimse parça koparamayacaktır. Her zaman ifade ediyoruz, laiklik bizim özgürlüğümüzdür. Laiklik bu topraklarda özgürce yaşayabilmemizin, dini inanç gereklerini yerine getirebilmemizin en önemli teminatıdır. Cumhuriyetin temelleri bizim çağdaşlaşmamız için önemli adımlardır Atatürk 19 Mayıs’ı, ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz’ diyerek gençlerimize armağan etmiştir. Gençler de CHP’de emanetine sahip çıkmaya devam edecektir” diye konuştu.

Gizem ÖZ