CHP'li Erbilgin "Merkez Spor Salonu ihalesi askıya alınmıştır"

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin "AKP'nin 2015 yılından bu yana Kastamonu'ya kazandırılacağını vaat ettiği Merkez Spor Salonu projesiyle ilgili paylaştığımız ancak alaycı bir üslupla cevaplanan endişelerimiz gelinen noktada maalesef haklı çıkacağımızı işaret etmektedir" dedi.

  • 544
CHP'li Erbilgin &quotMerkez Spor Salonu ihalesi askıya alınmıştır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

26 Temmuz’da ihale edileceği açıklanan ancak ihale edilemeyen, revizyon çalışmaları gerekçe gösterilerek önce 31 Ağustos, daha sonra 10 Ekim’e ertelenen ihalenin askıya alındığı ne yazık ki kamuoyuna yansımıştır. Öncelikle şu iyi bilinmelidir ki; Merkez Spor Salonu projesi Kastamonu için önemli bir ihtiyaçtır ve hayata geçirilmesi gereklidir.

Konuyla ilgili yaptığımız ilk açıklamada Kastamonu’da ihale aşamasına gelen bazı yatırımların çeşitli gerekçeler gösterilerek önce ertelendiğini sonrada bir daha masaya getirilmemek üzere rafa kalktığını hatırlatmış, Merkez Spor Salonu projesinin de benzeri bir durumla karşı karşıya olduğu ve iptale sürüklendiği uyarısında bulunmuştuk.

Bu açıklamamız AKP İl Başkanı Doğan Ünlü tarafından ‘gerçekten uzak’ olarak nitelenmiş, şahsım ise ‘revize’ kelimesinin ne anlama geldiğini bilmemekle suçlanmıştır. Ünlü aynı açıklamasında AK Parti bakanları ve milletvekillerinin seçimden önce ne söz verdiyse yerine getirdiklerini ve getireceklerini söyleyerek sorunu geçiştirmeye çalışmış, yeni kabine üyelerini de tek tek ziyaret ederek konuları yakından takip ettiklerini, hiçbir yatırımda ödenek sıkıntısı olmayacağını ifade etmiştir.

Merkez Spor Salonu projesi Yeni Ekonomi Programı’na takılan projelerden sadece biridir. İnebolu Yolu’nda, Kırık Barajı’nda çalışmalar durmuştur. Kamuyla iş yapan firmaların ödemeleri beklemekte, yarım kalan projeler içinse firmalara ‘kendi paranla yap biz ödeyeceğiz’ denilmektedir.

AKP’nin Kastamonu heyeti 24 Haziran’dan sonra bakanlara düzenlediği ziyaretler sonucu Kastamonu’nun çözüm bekleyen hangi sorununa çözüm bulmuştur? Bakan ziyaretleri Kastamonu kamuoyunu beklentiye sürükleyen aldatıcı ziyaretlerdir. Çay içip hal hatır sormaktan, hediyelerle gönül almaktan öteye gitmemektedir? İktidar vekilleri ve boş konuşan il başkanı ihale aşamasına gelmiş bir yatırımın sürekli ötelenmesini engelleyemeyecek, iptal edilmesi tehlikesini savuşturamayacaksa ilimizin hangi problemine katkı sağlayacaktır? Eleştiri hakkını kullanan, ön görüsünü paylaşan herkesi “dış güçlerin maşası olmakla ve aklını kiraya vermekle” itham eden Doğan Ünlü’nün yeni söylemler ezberlemesi için McKinsey vakası bizce yeterlidir. İktidar vekilleri ve AKP il başkanının parti değil, Kastamonu çıkarlarına öncelik vermeleri isabetli olacaktır.

Birilerinin zencefilli somonlu suşi tadarken birilerinin şarbonlu et yediği, ihtişamla sefaletin, akıl almaz zenginlikle akıl almaz yoksulluğun iç içe geçtiği, çiftçinin traktörüne mazot alamazken birilerinin filosundaki özel uçak sayısını 7’ye çıkardığı bu günlerde “ Ekonomimiz her yıl yüzde 5 büyüyor” diyebilen ve pembe tablolar çizmeye gayret eden AKP İl Başkanı Sn.Doğan Ünlü’ye artan fiyatlarla el yakan şehir pazarlarını ziyaret etmesi tavsiyemizdir.

Gösteriş ve lüksün bir devletin gücünü gösterdiğinde inanan, “cihan devleti” olmayı böyle sananlar, Ejder Meyveli Smoothie gibi adlarını yeni duydukları yiyeceklerle donatılan masalara oturması, o kapılardan girmesi imkânsız olan Kastamonuluların mutfağından ve halinden bir haberdir."