CHP'li Köse 'Bu gidişatı tersine çevireceğiz'

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Kastamonu'yu ziyaret ederek 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandumda seçmenlerin 'hayır' demesi çağrısında bulundu.

  • 1862
CHP'li Köse 'Bu gidişatı tersine çevireceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anayasaya değişikliği için 16 Nisan’da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında Kastamonu’yu ziyaret eden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Kastamonu’daki kadın seçmenlerden referandumda ‘hayır’ oyu kullanmalarını isteyen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse, Kastamonu’dan yükselecek bir hayır sesinin Türkiye’nin dört bir yanına dalga dalga yayılacağını ifade ederek, “Türkiye çok tehlikeli bir yol ayrımında. Hepimiz insanlık için en güzel rejim olan Cumhuriyete sahipken, anayasa değişikliği adı altında bir metin bizlere dayatılmak isteniyor. Ülkemiz anayasa değişikliği adı altında Hükümdar yetkilerine sahip, ama adı Cumhurbaşkanı olan, bütün güçleri elinde bulunduran tek kişinin iktidarına sürüklenmektedir. Anayasal toplumsal uzlaşma metinleridir. Anayasaya getirilmek istenen değişikliğin demokratikliği yoktur. Anayasal kurumun  ve halkımızın görüşü alınmadan anayasa değişikliği yapılmak isteniyor. Halkın talebi olmayan bu değişikliğin içinde halk yoktur. Türk toplumu bu süreç içerisinde daha çok kutuplaşmıştır. Metin teklif edilmesi bile halkın vicdanını yok sayılmaktır. Nedeyse yüzyıllar öncesini anımsatan  krallık, padişahlık, monarşi şeklinde parti başkanı Cumhurbaşkanına dönüştürülmüş olarak dayatılmak istenmektedir. Bu süreç bundan sonraki yıllarda da devam edecek süreçtir. İleride başa basiretsiz bir kişi geldi ne olacak?” dedi.

“Ülkemizin geleceğine sahip çıkmak için 'hayır' dememiz gerekiyor”

Anayasanın demokratik meşruiyetinin olmadığını ifade eden Köse, “Hiçbir anayasal kurumun ve halkımızın görüşü alınmaksızın yapılmak istenen anayasa değişikliği, halkımızın bir talebi olarak ortaya çıkmamıştır. Cumhuriyetimize, demokrasimize, ülkemizin geleceğine sahip çıkmanın onuru ve en doğal hakkımız olan direnme hakkımız için 'hayır' dememiz gerekiyor. Kırmadan, dökmeden, ideolojik tartışmalara girmeden, meseleyi sen, ben kavgasına çekmeden yapacağımız bir 'hayır' kampanyası ile bu gidişatı tersine çevireceğiz” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Köse, Daday’a giderek Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş’ı ziyaret etti. Ziyarette Taş’tan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Köse, şehir merkezine dönerek tekstil fabrikalarında çalışan kadın işçileri ziyaret etti. Kadın işçilerin istek ve taleplerini dinleyen Köse, ev ziyaretlerinde de bulunarak kadın seçmenlerle bir süre sohbet etti. Köse, ziyaretlerinin ardından şehirden ayrıldı.

Vedat Yunus İKİZOĞLU