Cide Belediyesi 'Sarı Çizgi' Uygulamasına Başladı

Kastamonu'nun Cide ilçesinde, belediye tarafından görme engelliler için sarı koridor çalışması başlatıldı.

  • 689
Cide Belediyesi 'Sarı Çizgi' Uygulamasına Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Cide Belediyesi tarafından İnönü Caddesi’nde görme engelliler için yapılan sarı koridor ve sokak lambalarının çalışması dikkat çekiyor. Sarı şeritlerin, caddelerde ve sokaklarda görme engelli vatandaşların yürümesine büyük kolaylık sağladığını belirten Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir, ancak bu konuda engelli vatandaşların yaşadığı sıkıntılara da değinerek, “İnönü Caddesi’nden başlayarak, görme engelli vatandaşlarımız için sarı şeritler koyuyoruz. Ancak, bu şeritler üzerine zaman zaman çeşitli engeller konuluyor. Tezgâhlar, arabalar, bisikletler, sandalyeler gibi bu sarı koridoru işgal ediyor. Lütfen, sokaklarda, sarı koridoru görme engelli vatandaşlara bırakalım, engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldıralım, yollarını açalım” çağrısında bulundu.

Bu konuda eğitimin önemine vurgu yapan Başkan Nejdet Demir, “Engellilerin kaldırılması için duyarlılaştırma çalışması” yürütüleceğini belirterek, “Belediye olarak bu konuda bilinçlendirme çalışmalarına başladık. Ekiplerimiz, halkımıza bilgi verecekler” açılamasında bulundu.

Görme engelliler için yapılan sarı koridor ve sokak lambalarının çalışması, Cide halkı tarafından beğeni ile karşılandı.

MEHMET SALMAN (İHA)