Çınar, Araç, Taşköprü ve Çatalzeytin'de Mitinge Katıldı

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Araç, Taşköprü ve Çatalzeytin'de düzenlenen açık hava mitinglerine katıldı.

  • 426
Çınar, Araç, Taşköprü ve Çatalzeytin'de Mitinge Katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


MHP Kastamonu Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Emin Çınar, seçmenle buluşup bir araya gelmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 7 Haziran genel seçimlerine 2 gün kala Araç, Taşköprü ve Çatalzeytin ilçelerinde düzenlenen açık alan mitinglerine katılan MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Düzenlenen mitinglerde konuşan ve İnsanlara çamur atmak, iktidar olup ta muhalefeti karalamak siyaset değildir diyen MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, “Bugün geldiğimiz dönem içerisinde tek başına 13 yıldır yetki verdiğimiz bir siyasi idare bizleri yönetmekte. Bu kürsülere çıktıklarında hep Milliyetçi Hareket Partisinin 3,5 yılının kendilerine göre bir mukayeseni yapmalarını istiyorlar. Şuan bu mukayeseyi sizlerle birlikte yapalım.

Bölgemiz geçimini hayvancılıktan, tarımdan elde eden bir bölge. 1999 yılından 2002 yılına kadar Milliyetçi Hareket Partisinin Tarım Bakanlığına sahip olduğu hükümet vardı. Bizim dönemimizde buğday 450 kuruştu. Benim Taşköprülü çiftçim 3 kilo buğday satarak traktörünün deposuna 1 litre mazot alma imkânına sahipti. Yine benim çiftçi dostlarım 200 kilo buğday sattığı zaman 1 ton gübre alabiliyordu. Benim hayvancılık yapan değerli hemşerilerim kasaba etini kestirip 1 kilo et sattığı zaman 1 kilo yem alabiliyordu. Geçtiğimiz yıl benim çiftçi vatandaşım 700 kuruşa buğdayını sattı. Bugün geldiğimiz nokta da dün 3 kilo buğday sattığında 1 litre mazot alabilen çiftim, yaklaşık 7 kilo buğday sattığı zaman traktörünün deposuna 1 litre mazot alabilir duruma geldi. Eskiden 200 kilo buğday satarak 1 ton gübre alan çiftçim bugün neredeyse 1 ton buğday sattığı zaman 1 ton gübre alabiliyor. Evet, bu bölge tarım ve hayvancılık bölgesi, daha 2 yıl önce tarımsal destekleme noktasında vatandaşlarımıza verilen hayvanların kredisini şuanda benim çiftçim ödeyemez duruma geldi. 7 bin liraya aldığınız gebe düveleri besleyip büyüttükten sonra 3 bin liraya satabildiğiniz hükümet bu hükümetin dönemi değil miydi?

Mukayese ise mukayese böyle yapılır. Adalet nerede, hizmet nerede önce bunun bir kıyaslamasını yapsınlar. İnsanlara çamur atmak, iktidar olup ta muhalefeti karalamak siyaset değil. Vatandaşın cebine, evine, hanesine verebildiğiniz imkânlar ölçüsünde insanlara o zaman hizmet etmiş olursunuz ”dedi.

Milletvekili Çınar, “Bu meydanlarda mikrofonu eline alıp milliyetçilik ahkâmları çekmek çok kolay. Bugün milliyetçilikten bahsedeceksiniz ama bu ülkeyi bölme mücadelesi yapan vatan hainleri ile yan yana gelip, Diyarbakır meydanında Barzaninin altına kırmızı halılar sereceksiniz. Şivan Perver’le yanak yanağa gelip şarkılar söyleyip Diyarbakır meydanında el ele dolaşacaksınız. Milliyetçilik böyle olmaz, bu iktidarın milliyetçiliği ağızlarına alacak bir tek ifadeleri bile olamaz. Sonra milletimizin karşısına geçip Milliyetçilikten dem vuracaksınız. Bırakın buna kargalar dahi güler. Sizin milliyetçilik anlayışınız Papaların önünde, Amerika Birleşik Devletlerinin önünde, İsrail’in önünde diz çökmek mi? Biz ülkücüler, biz milliyetçiler kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle bu vatan topraklarında aynı nefesi teneffüs eden, aynı havayı soluyan, bu ülkede yaşayan her kesimdeki insanımızla, Ülkemize ve milletimize hizmet etmek için bu yollara düşen insanlarız” dedi.

"Bu ülkede Kürt meselesi yoktur. Bu ülkede tek bir mesele vardır o da PKK meselesidir" diyen Çınar, “Allah nasip ederse milletin iradesi ile buluştuğumuz gün, 2002 yılının son 6 ayında terörü nasıl sıfır noktasına getirdiysek, müzakerelerle değil mücadele ile sonlandırdıysak, Allah nasip eder, milletin yetkisi ile buluşursak yarınlarında bu bizim sözümüzdür. Bu bizim borcumuzdur. Bir tek terör örgütü mensubu kalmayana kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu ülkede çocuklarımızı şehit eden bölücü başının önüne sekretaryayı biz kurmadık değerli dostlar. Onlarla görüşmek için HDP’nin milletvekillerini imralıya biz göndermedik. Bugün onları oraya, imralıya gönderenler, Dolmabahçe sarayında bakanlarıyla karşılayanlar, bugün bin küsür odalı saraylarda yaşıyorlar” dedi.

Kamudaki lüks otomobil harcamalarını eleştiren Milletvekili Emin Çınar, “Sizler çalışıp üretirken birileri yiyor, içiyor, eğleniyor, cebini dolduruyor. Kamu araçları için ayrılan 3 Milyar 300 liralık ödeneğe çerez parası diyorlar. Bunların çerez parası bu kadarsa yemek parası ne kadardır acaba” dedi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)