Coğrafi işaretli ürünleri tattılar

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri Kastamonu'da devam ediyor. Coğrafi işaretli lezzetleri tadan çocukların sevinçleri görülmeye değerdi.

  • 1078
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Coğrafi işaretli ürünleri tattılar

Kastamonu'nun geleneksel lezzetleri ve eşsiz tatlarının sunulduğu Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri devam ediyor.

21 Mayıs'ta başlayıp 27 Mayıs'ta sona erecek etkinlikler kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'nda bugün katılımcılara kentin coğrafi işaretli ürünleri olan Pınarbaşı kara çorbası, Tosya pirinci ile yapılan pilav ve Cide ceviz helvası ikram edildi.

Coğrafi işaretli ürünleri tattılar

Kastamonu Valisi Meftun Dallı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Türk mutfağı, dünya mutfağı içinde önemli bir yer tutuyor. Anadolu tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir coğrafya, dolayısıyla bu tarihi yolculuk süresince birçok medeniyet Türk mutfağını etkilemiş. Kastamonu'da tıpkı Anadolu gibi tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir ilimiz. Kastamonu'nun damakları şenlendiren mutfağı, geçmişten bugüne bir lezzet şölenine ev sahipliği yapıyor. Farklı kültürel tatların buluştuğu bu mutfağın temelinde, yöreye özgü doğal ürünler ve yüzyıllardır aktarılan geleneksel lezzetler yatıyor. Bu vesileyle Türk Mutfağı Haftası etkinlikleriyle yöresel ürünlerimizi, Kastamonu mutfağını ön plana çıkarma gayreti içindeyiz. Sizi de bu eşsiz tatları keşfetmeye bekliyoruz." dedi.

Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine ilgi yoğun olurken, çocukların sıra bekleyerek lezzetleri tatması ve sevinçleri görülmeye değerdi.