Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Kastamonu mitinginde konuştu

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye güçlü olmaya, güçlü kalmaya ve sürekli ileriye gitmeye mecburdur. Yerimizde saydığımız gün, gerilemeye başladığımız gündür" dedi.

  • 661
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Kastamonu mitinginde konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye üzerindeki hesaplar dün neyse bugün de aynıdır. Çünkü Türk, aynı Türk'tür. Hasımları da aynı hasımlardır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisince Kuzeykent Meydan'ında düzenlenen mitinge katılarak vatandaşlara hitap etti.

Dün İstanbul'da yaşanan helikopter kazasında şehit olan askerlere rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Erdoğan, Kastamonu'nun tarım, ormancılık, hayvancılık, sanayi ve denizin başkenti olduğunu ifade etti ve Pir Şaban-ı Veli'nin "Seher vaktinin yeliyiz" şiirini okudu. 

Kastamonu tarihinin her döneminde hakkın, hakikatin, iyiliğin ve hayırların yanında yer aldığını belirten Erdoğan, vatandaşlara "İnşallah 31 Mart seçimlerinde Kastamonu bir kez daha aynı çizgide saf tutacaktır." dedi.

Erdoğan, mitinge katılanlara yönelttiği "31 Mart'ta tevazu, samimiyet ve gayretle, memleket işi gönül işi diyor muyuz? 31 Mart'ta gönül belediyeciliğine evet diyor muyuz? 31 Mart'ta merkezde, ilçelerimizde ve beldelerimizde milletin partisi, Cumhur'un partisi AK Parti'ye mührü vuruyor muyuz?" sorulara olumlu cevap aldı.

Nasrullah Camisi'nin yakın tarihte önemli bir rolü olduğunu ve  Mehmet Akif Ersoy'un burada verdiği vaazla adeta İstiklal Savaşı'nın özünü, ruhunu ve hedefini ilan ettiğini ifade eden Erdoğan, "Akif'in 'Ey Müslümanlar gözünüzü açınız, ibret alınız' nidası bugün de geçerliliğini korumaktadır. Mehmet Akif, 1920'de verdiği vaazında o güne kadar verdiğimiz kayıplarımızı saydıktan sonra 'Allah korusun, biz böyle bir akibete mahkum olursak, başımızı sokacak bir yer bulamayız.' diyordu. Dünyadaki Müslümanların selametleri, necatları ve istiklalleri için ülkemizi örnek aldığını söyleyen Akif, sanki bugünleri de tarif ediyordu." dedi.

"Türkiye üzerindeki hesapların, dün neyse bugün de aynı olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çünkü Türk aynı Türk'tür, hasımları da aynı hasımlar. Bunun için her fırsatta Rabia'mızı haykırıyoruz. Ne diyoruz? 'Tek millet' diyoruz. Ne diyoruz? 'Tek bayrak' diyoruz. Ne diyoruz? 'Tek vatan' diyoruz. Ne diyoruz? 'Tek devlet' diyoruz. Bunlardan en küçük bir taviz verdiğimizde bizi yerle yeksan etmek için ellerini ovuşturanların bayram edeceğini biliyoruz. Türkiye güçlü olmaya, güçlü kalmaya ve sürekli ileriye gitmeye mecburdur. Yerimizde saydığımız gün, gerilemeye başladığımız gündür. Güçlü olmak için bir olacağı, iri olacağız, diri olacağız, kardeşe olacağız. Hep birlikte burada olduğu gibi Türkiye olacağız."

"Birbirimizi Allah için seveceğiz"

"Birbirimizi Allah için seveceğiz, menfaat için değil, makam için değil, para pul için değil. İşte bu şekilde bu yolda yürüyeceğiz." diyen Erdoğan, AK Parti'nin bunun için var olduğunu söyledi.

Erdoğan, "AK Parti, Türkiye'nin alıcılarını kendi tarihine, kendi medeniyetine ve kendi gücüne ayarladığı için bu kadar saldırı altındadır. Geçtiğimiz 17 yılda bu ülkede neler yaptığımızı biliyorsunuz. Gönül dünyamızı sonuna kadar açarak, gece gündüz çalışarak, ülkemizin tüm imkanlarını harekete geçirerek, Türkiye şemsiyesini büyüttük. Bu şemsiyeyi, hem kendi vatandaşlarımızı hem kalbini ve gözünü bize yöneltmiş kardeşlerimizi, dostlarımızı, mazlumları içine alacak şekilde büyüttük." diye konuştu.

Halka tepeden bakanların aksine milletin iradesinin üzerinde bir irade tanımayarak demokrasiyi ileriye taşıdıklarını vurgulayan Erdoğan, "Gurur, kibir olmayacak dedik. Çünkü gurur da kibir de Allah'a aittir. Biz neyiz ki? Her alanda potansiyelimize güvenerek, attığımız adımlarla ekonomimizi güçlendirdik. Senaryoları boşa çıkartarak, oyunları bozarak, karanlık planları yırtarak geleceğimizi aydınlattık. Bize işte bunun için düşman oldular." dedi.

Milletle birlikte oldukları, insanlara güven aşıladıkları ve devleti ayağı kaldırdıkları için kendilerine düşman olunduğunu vurgulayan Erdoğan, "Zalimlere sessiz kalmadığımız, diline, dinine ve rengine bakmadan mazluma sahip çıktığımız, adaletsizlikleri yüzlerine haykırdığımız için bize düşman oldular. Türkiye'yi eskilerin deyimiyle fetret devrinden, şairlerin deyimiyle faslı hazandan çıkarttığımız için bize düşman oldular." ifadelerini kullandı.