Cumhuriyet kadınlarının sahadaki mücadelesi

İlk Türk Kadın Mitingi'nin yıl dönümü kapsamında, Cumhuriyet kadınları sahada mücadele etti.

  • 2002
Cumhuriyet kadınlarının sahadaki mücadelesi

10 Aralık İlk Türk Kadın Mitingi'nin 104. yıl dönümü kapsamında düzenlenen Kadın Basketbol Veteran Dostluk Maçı'nda Halime Çavuş Kadın Veteran Takımı ile Lüleburgaz Otuzdokuz Kadın Veteran Takımı Hüsnü Tandoğan Spor Salonu'nda karşılaştı.

Katılımın yoğun olduğu maç Halime Çavuş Kadın Veteran Takımı'nın galibiyeti ile sonuçlandı.

Türk kadının her yaşta ve her alandaki güçlü duruşunu simgeleyen müsabakanın ardından yapılan törende Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, 10 Aralık Kadın Platformu Derneği Başkanı Ayten Kızıltan ve dernek üyeleri tarafından takımlara plaket ve madalyaları takdim edildi.

Cumhuriyet kadınlarının sahadaki mücadelesi

Maç sonrası Halime Çavuş Kadın Veteran Takımının kurucu kaptanı Av. Şule Özbay yaptığı açıklamada, "Kahraman Kastamonu kadınının Kurtuluş mücadelesindeki dik duruşu, baş kaldırışı, direnişi ve bütün dünya ülkelerine meydan okuyuşunun yıl dönümü olan bu çok özel günde Cumhuriyet kadınlarının sahadaki mücadelesine yer vermek istedik. Lüleburgaz Otuzdokuz Kadın Veteran Takımı'nı ağırladığımız bugün kadın dayanışmasının ve farkındalığının ortaya konulduğu simgesel bir anı olarak hatıralarda yer alacaktır. Diğer yandan bu maçta gençlerimize ve çocuklarımıza 'sporda dostluk' mesajı vermek adına da ayrı bir katkı sağladığımızı düşünüyoruz." dedi.

Özbay, "Müsabakamızın 10 Aralık İlk Türk Kadın Mitingi kutlama programında yer almasını sağlayan Kastamonu Valimiz Sayın Meftun Dallı’ya, baştan sona bilfiil, bütün samimiyeti ile yanımızda yer alan ve desteği ile bizleri onurlandıran Milletvekilimiz Sayın Serap Ekmekci’ye, nezaketen arayıp yoğun programı nedeni ile aramızda bulunamadığını belirterek takımımıza başarı dileklerini ileten Milletvekilimiz Sayın Halil Uluay’a, maçımıza gelerek bizlere destek veren İl Genel Meclis Başkanımız Sayın Güray Parçal’a, misafir takımızı ağırlamamızda bizlere destek veren İl Özel İdaresi Genel sekreteri Sayın Nida Simsi’ye, bu çok özel günü büyük bir özveri ile sahiplenerek her geçen yıl şanlı tarihimizle yeniden gururlanmamıza vesile olan 10 Aralık Kadın Platformu Dernek Başkanı Sayın Ayten Kızıltan’a, yönetimine ve dernek üyelerine, organizasyonu büyük bir titizlikle düzenleyerek bizlere muazzam bir atmosfer yaratan Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürümüz Sayın Erdun Mutlu’ya ve saha ekibine, kurulduğumuz günden itibaren kulübüyle bize destek çıkan Kask Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Anıl Çokgürses’e, tabii ki kadın dayanışmasının mihenk taşları olan, destekleri ile bizi yüreklendiren bütün kadın dernek ve kooperatiflerinin çok değerli başkan ve üyelerine, ailelerimize, müsabakamızı izlemek için gelen bütün spor severlere ve dostlarımıza çok teşekkür ederiz." dedi.