'Daha fazla istihdam olmalıdır'

Özel Güvenlik Görevlileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Kendirci, 'Daha fazla istihdam olmalıdır.' dedi.

  • 1330
'Daha fazla istihdam olmalıdır'

Özel Güvenlik Görevlileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Kendirci yazılı basın açıklaması yaptı.

Kendirci, "Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünde yapılan kura ile işçi alımında da görüldüğü üzere istihdam edilen kişi sayısı nedeniyle boşta olan ve hiçbir geliri olmayan binlerce meslektaşımızın hayalleri bir kez daha suya düştü." dedi.

"Alımlar yetersiz kalıyor"

1830 kişinin özel güvenlik kurasına başvurduğunu belirten Kendirci, "Buna karşın sadece 20 kişinin istihdam edilmesi çok düşük bir ihtimal demek oluyor. Özellikle başka işlerde veya özel sektörde devamlı çalışan özel güvenlik görevlilerinin de kamuya geçme isteği nedeniyle çalıştıkları halde kuraya yazılmalarına engel olacak bir şart getirilmediği için farkında olmadan işsiz meslektaşlarımızın da hakkına girmiş oluyorlar. Alımlar yetersiz kalıyor meslektaşlarımızın geçimini sağlayabilmeleri için daha fazla istihdam olmalıdır." diye konuştu.

"Diğer kurumlarda da durum aynı"

Burhan Kendirci, "Geçtiğimiz yıl boyunca Kültür Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gibi çeşitli bakanlıklar ülke genelinde birçok alım gerçekleştirilmesine rağmen Kastamonu'daki istihdam sayısı ya 1-3 kişi ile sınırlı ya da Kastamonu’ya hiç bir alım olmadığı gözlemlenmektedir. Derneğimiz üyesi olan 100 kişinin üzerinde meslektaşımız iki senedir özel güvenlik işi aramaktadır." ifadelerini kullandı.

"İş adamlarımızdan, fabrika gibi iş yerlerinden ve STK'lardan destek bekliyoruz"

Özel Güvenlik Görevlisi istihdam edebilecek her özel sektör temsilcilerinden iş adamlarından sanayicilerden, inşaat firması sahiplerinden destek beklediklerini söyleyen Kendirci, "Her işletme en az 3+1 güvenlik görevlisi istihdam ederse Kastamonu’daki özel güvenlik sorununa bir nebze de olsa fayda sağlayacağını düşünmekteyiz. Konut yöneticileri mülk sahipleri ile görüşerek konutlarının korunması ve güvenilirliğin artması için özel güvenlik çalıştırmalıdırlar. Bu konuda bizde Özel Güvenlik Görevlileri Derneği olarak elimizden geleni yapmaya hazırız." diye konuştu.

"Derneğimiz gün geçtikçe güçlenmeye devam ediyor"

Kendirci, "2021 yılında kurulan özel güvenlik görevlileri derneğimize katılım her geçen gün artmaya devam etmektedir. 2022 yılı sonu itibariyle 123 kişilik koca bir aile olmanın mutluluğu içindeyiz. Özel Güvenlik Görevlileri Derneği Yönetim Kurulumuz, Denetim Kurulumuz ve Genel Kurulumuz adına tüm özel güvenlik ve koruma meslektaşlarımızın, tüm Türk İslam Aleminin yeni yılını en içten dileklerimizle kutluyor, yeni yılda beklediğiniz tüm iyiliklerin sizlerin olmasını diliyorum."