Daha temiz bir Kastamonu için çöp toplama etkinliği yapıldı

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu "Çocuklarımız bizden çok daha öte bir bilince zaten sahipler" dedi.

  • 1063
Daha temiz bir Kastamonu için çöp toplama etkinliği yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu daha temiz bir Kastamonu için düzenlenen çöp toplama etkinliğine katılarak çocuklarla birlikte doğaya atılan çöpleri topladı.

Belediye Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortak çalışması ile Kadıdağı mevkiinde gerçekleştirilen çöp toplama etkinliğine katılan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, öğrencilerle birlikte çöp toplayarak çevre bilinci konusunda örnek bir davranışın altına imzasını attı.

Başkan Vidinlioğlu daha temiz bir Kastamonu için gerçekleştirilen çöp toplama etkinliğinin ardından yaptığı açıklamada; “Daha temiz bir Kastamonu için bugün öğrencilerimizle, çocuklarımızla Kadıdağı mevkiinde çöp toplama etkinliğine katıldık. Tabi çevre bilinci çok önemli. Ama gördüm ki çocuklarımız bizden çok daha öte bir bilince zaten sahipler. Onlara bu güzel etkinliğe katılımlarından ötürü çok teşekkür ediyoruz. Ben onlardan da bir söz aldım. Artık pikniğe gittiklerinde ya da hayatın diğer alanlarında herhangi bir şekilde büyüklerinden bu şekilde çevreyi kirletici bir davranış gördüklerinde uyarıda bulunacaklar. Bunun da sözünü verdiler. Biz de çevre duyarlılığına mutlaka sahip olmalıyız. Çünkü doğayı mutlaka korumalıyız. Her şey temiz kalsın. Daha yaşanılabilir bir çevre kalsın. Çocuklarımıza daha güzel bir dünyayı miras olarak bırakalım. Onun için herkesi bu tarz etkinliklere ve çevre bilincine mutlaka davet ediyorum” dedi.

Daha temiz bir çevre konusunda duyarlılık oluşturmak adına gerçekleştirilen çöp toplama etkinliğine ayrıca Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Yurt, Nuray Çolak, İsmail Hakkı Özcebeci, Serkan Bahçacıoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu ile 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, Atatürk İlkokulu, Şehit Burak Kapucuoğlu İlk ve Ortaokulu, Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri, idarecileri, belediye birim amirleri ve kurumların idareci ve temsilcileri de katıldılar.