Dallı, 'İkinci döneme merhaba diyoruz'

Vali Dallı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının ikinci dönemine ilişkin mesaj yayımladı.

  • 1554
Dallı, 'İkinci döneme merhaba diyoruz'

Ülke genelinde ve ilimizde okullar 5 Şubat'ta (yarın) açılıyor.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, "2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının ikinci dönemine bütün öğrenciler, eğitim çalışanları ve veliler olarak 'merhaba' diyoruz." dedi.

Vali Dallı yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili Öğrenciler, inanıyorum ki eğlenceli, coşkulu, her gününü kıymetli meşguliyetlerle geçirdiğiniz bir tatilin ardından canlı ve dinamik olarak okullarınıza dönüyorsunuz. Bu eğitim öğretim döneminde de derslerinize gereken önemi verip, kitap okumalarınızı arttırıp, sosyal-sportif ve sanatsal faaliyetlere katılıp dolu dolu bir zaman dilimi geçireceksiniz. Bilgi edinmek, kültürümüzü, tarihimizi, değerlerimizi ve inancımızı öğrenmek için kitap okumak önem arz etmektedir. Bunun için okul kütüphanelerimiz, halk kütüphanelerimiz ve diğer kütüphanelerimiz her zaman hizmetinize açıktır.

Ayrıca sınavlara hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için bu dönem oldukça tempolu ve yorucu geçecektir. Şimdiden hepsine kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Kıymetli öğretmenlerimiz, hızla değişen dünya şartlarını tanıyarak, güncel gelişmeleri takip ederek, bizim değerlerimizle inşa edilmiş bir eğitim anlayışıyla öğrencilerimizi yetiştirmek için, fevkalade önemli bir görev icra ediyırsunuz. Geleceğin mimarları olarak 'Türkiye Yüzyılı'na bilgiyle donanmış, edep ve ahlakla kuşanmış bir nesil yetiştireceğinizden şüphemiz yoktur. Ders başı yaptığınız her eğitim-öğretim gününde sevgiyle bakan gözleriniz, heyecanınız, umudunuz, eksilmeden devam etsin.

Bu duygularla öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm eğitim gönüllülerine sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim dönemi diliyorum. Selam, saygı ve sevgilerimle."