Dev projelerin ihalesi için geri sayıma geçildi

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş Yaklaşık 200 milyon TL'lik yatırımın startını veriyoruz' dedi.

  • 913
Dev projelerin ihalesi için geri sayıma geçildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında il gezilerini sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Kastamonu ziyaretinin ardından açıklamalar yapan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile müşterek olarak hayata geçireceğimiz dev projelerimizin ihalesi için gerekli talimatları verdik ve çalışmalar başladı. Bu doğrultuda yaklaşık 200 milyon TL’lik yatırımın startını vermiş olacağız” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a hayırlı olsun ziyaretinde projelerden ve Kastamonu’yu ulaştırmak istediği seviyeden bahsettiğini dile getiren Başkan Babaş;

“DÜNYA KENTİ HEDEFİMİZ DOĞRULTUSUNDA BÜYÜK BİR KAZANIM"

"Sayın Bakanımız projelerimizi bir hayli beğenerek ve ilimize geldiğinde yapacağı toplantıda tek tek inceleyeceğini söylemişti. Bizlerde gerekli hazırlıklarımızı yaptık ve Sayın Bakanımıza sunumumuzu gerçekleştirdik. Tarihi bir değişimi ve dönüşümü şehrimizde başlattığımızı ve beş yıllık süre içerisinde neler yaptığımızı dile getirdik. Ardından yapmak istediğimiz Kale ve çevresini tam anlamıyla turizme kazandıracak projemizi sunduk.

‘Dünya Kenti Kastamonu’ hedefimizi buna bağlı olarak Dünya Kültür Miras Listesi ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı hedeflerimizi anlattık.

Sunumumuzun ardından Sayın Bakanımız, ilimizin zirveye yürüyüşündeki yolu tamamen açtı.  Kale ve çevresinde hazırladığımız projemize ve 3. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projemize çok ciddi katkı sunacağını açıkladı.

İlimizi hedeflerine hızla yaklaştıracak olan dev proje tamamlandığında ortaya çıkacak tarihi ihtişam ilimize gelen herkesi büyüleyecek” ifadelerini kullandı.

Atıksu Arıtma Tesisi’yle ilgili de açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Tahsin Babaş sözlerine şöyle devam etti;

“ATIKSU ARITMA TESİSİ’Nİ HIZLA İHALE EDECEĞİZ"

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Koordinasyonunda yürütülen Entegre Su Projeleri kapsamında yer alan Kastamonu Atık Su Arıtma Tesisi Projemiz Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu/Avrupa Komisyonu tarafından onaylanmıştı. Yaklaşık 100 milyon TL’lik proje için Sayın Bakanımızın talimatıyla 2019 yılı içerisinde bu projeye hızla başlayacağız.

Yine alt yapı anlamında 10 Milyon TL’lik ciddi bir katkı bakanlığımız tarafından sağlanacak, çöpte vahşi depolama alanlarının ıslahı için hazırladığımız projede hızla hayata geçirilecektir.

240 BİN METREKARELİK ALANDA MİLLET BAHÇESİ YAPACAĞIZ

Kuzeykent mevkiinde hazırladığımız Millet Bahçesi projemize de Sayın Bakanımız tam destek vereceğini açıklamıştır. 240 bin metrekarelik alana yapılacak projemize bu yıl içerisinde hızla başlanacaktır. Şehrimiz tarihi bir günü geride bırakmış çok önemli kazanımlar elde etmiştir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile düzenlemiş olduğumuz il değerlendirme toplantımızın ve aldığımız kararların ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sayın Bakanımıza, şükranlarımı sunuyorum.”

BAKAN KURUM’DAN BAŞKAN BABAŞ’A ÖVGÜ

Önceki günü Kastamonu’da geçiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ı makamında ziyaret etti. Başkan Babaş projeleri ve Kastamonu’ya yapılan yatırımlarla ilgili Bakan Kurum’a kısa bir sunum gerçekleştirdi.

Başkan Babaş’ın açıklamalarının ardından konuşan Bakan Kurum, “Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş, Kastamonumuzun bir çok projeyi kazanmasına vesile olmuştur. Görüyorum ki bir çok projeyi de yapmıştır. Şehircilik adına çok önemli çalışmalar Kastamonu’da yapılmıştır. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bizler Kastamonu Belediyemiz ile birlikte ilimizi bir kültür aksı oluşturacağız. Şehrin tarihi kimliğini tam anlamıyla gün yüzüne çıkartacağız. Şehrin kendisini bulması adına Sayın Başkanın heyecanı ve projeleri gerçekten çok önemli. Dirilişin kenti, Evliyalar ve Şehitler Diyarı Kastamonu’ya gereken tüm desteği sağlayacağız." dedi.

Başkan Babaş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a belediyeye hibe edilen iki adet çöp kamyonu ve verdiği tüm destekler için teşekkür ettiğini belirtti.