Devrekani Yerel Eylem Grubu Derneği projeleri hayata geçiriyor

Devrekani Yerel Eylem Grubu Derneği (YEG) gerçekleştirmiş olduğu yönetim kurulu toplantısında uygulanabilir projeleri masaya yatırdı.

  • 976
Devrekani Yerel Eylem Grubu Derneği projeleri hayata geçiriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Kastamonu'nun da içinde yer aldığı 12 ilde uygulanan proje kapsamında faaliyetlerini sürdüren Devrekani Yerel Eylem Grubu Derneği gerçekleştirmiş olduğu yönetim kurulu toplantı gündeminde uygulanabilir projeleri masaya yatırdı.

IPARD II Programı kapsamında, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu işbirliği ile yürütülen, “Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması-LEADER Yaklaşımı" tedbiri kapsamında Devrekani Yerel Eylem Grubu Derneği’nin TKDK’ya sunmuş olduğu Yerel Kalkınma Stratejisi’nin değerlendirme sürecinde olması nedeniyle yönetim kurulu bu süreci en iyi şekilde değerlendirebilmek amacıyla bölgedeki uygulanabilir projeleri değerlendirdi.

Devrekani Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Dr. Gül Banu Çiçek Bideci konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Devrekani ilçesi merkez ve köylerini kapsayan ve kırsal alanların kalkındırılması amacıyla Yerel Eylem Grubumuz nezdinde hazırlamış olduğumuz Yerel Kalkınma Stratejisinin değerlendirme sürecinde olması nedeniyle yönetim kurulu olarak bu süreçte alanda gerçekleştirebileceğimiz projeleri ele aldık. Bu kapsamda, ilk olarak nüfus yoğunluğunun bulunduğu köylerde çocuklar için oyun alanı planlaması yapılmasını öngörüyoruz. Devrekani Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile birlikte ilçe merkezinde bisiklet turnuvası düzenlemesi konusunda girişimde bulunacağız ve en önemlisi üreten bir toplum olan Devrekani’yi ürünleriyle, coğrafyasıyla, tabiatıyla, kültürel mirasıyla, el değmemiş doğa harikası turizm alanlarıyla yurt içi ve yurt dışı sektörel fuarlarda tanıtmak amacıyla gerekli girişimlerde bulunmayı aynı zamanda yerel halkında bu fuarlara katılımını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Devrekani Belediye Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gül Banu Çiçek Bideci, Üyeler Engin Altıkulaç, Can Doğan Vurdu, Neslihan Kaya, Orhan İshakbeyoğlu ve Özcan Gazioğlu katıldı.