'Dijital Benim İşim' eğitimleri meyvesini verdi

Kastamonu'da düzenlenen 'Dijital Benim İşim' eğitimleri meyvesini verdi.

  • 2191
'Dijital Benim İşim' eğitimleri meyvesini verdi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, İŞKUR ve Vodafone Vakfı tarafından seçilen iller arasında yer alan Kastamonu'da düzenlenen "Dijital Benim İşim" eğitimleri meyvesini verdi.

Yaklaşık bir yıldır düzenlenen eğitimlerde 150'den fazla kursiyer eğitim aldı.

Eğitimler sonrasında Vodafone tarafından düzenlenen yarışmaya ülke genelinde 82 başvuru yapılırken ilimiz Kastamonu'da da 7 kursiyer ön elemeyi geçti. Bunlar içinden yapılan değerlendirmede 3 kursiyer finale kaldı. Yapılan final değerlendirmesi sonucu ilimiz Kastamonu'yu temsilen katılan Nurcihan Baltacı birinci oldu.

Nurcihan Baltacı yaptığı açıklamada; "Kastamonu Halk Eğitimi Merkezinde katıldığım 'Dijital Pazarlama' kursunda öğrendiklerimin ışığında 'Ben Varım' diyerek yarışmaya katıldım. 'Dijital Benim İşim Projesi'nde ilgimi çeken nokta, kadınların potansiyelini teknoloji ile buluşturacak toplumsal bir proje olmasıydı. Bu süreçte; sosyal medya hesaplarımda makrome tasarımlarımın yanında tarihi geçmişi olan yöresel el sanatlarımızı modernize ederek, gelecek nesillere aktarabilmek hedefiyle çalışmalar yaparak ilgi çekmeyi başardık. Kendime bir söz vermiştim. Her zaman üretecek, yaptığım işte en iyisi olmak için uğraşacak ve hiçbir engel beni yıldıramayacaktı. Yarışma süreci heyecan verici, yorucu, bir o kadar da güzel geçti. Yorucu olması mutlaktır ki başarmak istediğinizde onun için var gücünüzle çalışmanız gerekir. Zaten başarı, başarmak isterseniz sizinle gelir. Bir işi yapmaktan çok, hakkıyla yapmak benim için her zaman önemli olmuştur. Verilen emeklerin karşılığını almak son derece gurur verici. Bize bu imkanı sunan Vodafone Vakfı'na, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne, İskur'a, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kastamonu Merkez HEM Müdürü Sayın Ebubekir Yiğit'e değerli eğitmenimiz Sayın Selen Bitkin hocama destekleri için çok teşekkür ediyorum. Sizlerde korkmadan 'Ben Varım' diyebilin diye, bu birinciliği öncelikle Şehit Şerife Bacı torunları Kastamonu kadınlarına, sonrasında tüm kadınlara ithaf ediyorum" diye konuştu.

Kastamonu HEM Dijital Pazarlama Eğitmeni Uzman Selen Bitkin de yaptığı açıklamada; "Bu tablo bir gurur tablosudur. Kastamonumuzun adını en iyi yerlere yazdırmak için hem kursiyerimiz hem de bizler gece gündüz demeden çalıştık. Bu projeye başlarken amacım Kastamonu ya Kastamonu kadınına bir şeyler katabilmek onlara faydalı olabilmekti. Çok şükür çalışmalarımız meyvesini verdi. Yapılan yarışmada kursiyerimiz Nurcihan Baltacı birinci olarak bizleri onurlandırdı. Bu gururun yaşanmasında desteği çok büyük olan Kastamonu HEM müdürü Ebubekir Yiğit hocamıza Kastamonu HEM görevlilerine kursumuza katılan diğer kursiyerlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Şerife Bacıların diyarı Kastamonu kadınının ismini her zaman her yerde en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.